SnigelGift Greenline® 1000g / 200m2

Effektivt gift mot mördarsniglar som tål att fuktas flera gånger utan försämrad effekt
SnigelGift Greenline® 1000g / 200m2
249 kr
Finns i lager
Finns ej i lagret
.
Finns ej i lagret
Beskrivning
Dokument
Förpackning
 • Effektivt och enkelt att applicera
 • Naturligt förekommande in naturen och där restprodukten blir växtnäring
 • Skonsamt för människor, husdjur, igelkottar, daggmaskar med fler

Så fungerar det

Effektivt gift mot alla typer av sniglar, baserat på järnfosfat. Lockar effektivt till sig sniglarna, som äter sig mätta på medlet och drar sig tillbaka till sina gömställen där de dör.

Tack vare en patentskyddad sammansättning försämras inte effekten av bekämpningsmedlet av regn och fukt. Kornen tål att fuktas flera gånger utan att effekten försämras.

Skonsamt mot människor och djur. Vikt 1 kg. Räcker till behandling av ca. 200 m2.

Så gör du

 1. Strö ut pellets jämt över gräsmattan (tumregel ca 5g per kvadratmeter) där sniglarna är mest förekommande (gärna tidigt på kvällen då sniglarna kommer fram).
 2. Bäst effekt får järnfosfaten om den är fuktig, vattna därför gärna om det är torr väderlek.
 3. Fördela pelletsen jämnt över ytan, undvik strängar eller högar. Använd gärna en universalspridare.
 4. När snigelmedlet konsumerats strö ut igen.

Få ut maximalt av produkten

Fåglar misstar ibland pelletsen för föda, de tar inte skada men kan göra att pelletsen tar slut i onödan. Likaså kan regn lösa upp pelletsen. Vi rekommenderar därför produkten Snigelbaren för att få medlet att räcka längre.1st SnigelGift Greenline® 1000g

Vanliga frågor

Ägg mördarsnigel

Hur ser mördarsniglarnas ägg ut och var hittar jag dem?

Mördarsniglarnas ägg är vita eller ljusgråa och är cirka 2-3 mm i diameter. Äggen ligger ofta i klumpar/klasar som kan liknas vid rom.

Det kan vara svårt att hitta snigeläggen som kan ligga dolda under blad, stenar eller i jorden. Ibland kan också äggen förväxlas med gödning man använder till krukväxter. Var dock alltid noga med att kontrollera växter som du får eller köper så att inga ägg följer med. 

Det är ganska lätt att förväxla mördarsnigelns ägg med andra snigelägg, men det finns ingen anledning att tveka om du misstänker att det är mördarsnigelägg.

Ferramol applicering

Var och hur ska jag sprida ut Ferramol för bästa effekt?

Sniglarna är blötdjur som därför undviker solljus, så sprid gärna ut Ferramol på kvällen och sikta på områden som är skuggade på dagen och där du sett många mördarsniglar. Sprid gärna för hand och i små mängder för att inte slösa med medlet.

Undvik att bekämpa med Ferramol när det regnar mycket eller kommer regna kraftigt de närmsta dagarna. Ferramol är anpassat för att klara lite regn men kraftigt regn kan göra att kornen löses upp och sprids ut i marken.

Storlek mördarsnigel

Hur stor är en fullvuxen mördarsnigel och hur stor är den när den föds?

När mördarsniglarna föds är de mellan 5-10 mm långa. Fullvuxna mördarsniglar är ca 70-150 mm (7-15 cm).

Fåglar, igelkottar och Ferramol

Fåglar och igelkottar äter av det Ferramol jag lagt ut, tar de skada av detta?

Nej igelkottar, fåglar och andra djur tar inte skada av järnfosfatet Ferramol. Utomlands finns dock medel med den aktiva substansen Metaldehyd, och detta är farligt, inte bara för igelkottar eller fåglar utan även alla andra djur och människor. Snigelmedel med Metaldehyd är förbjudet i Sverige. Alla godkända medel i Sverige är ofarliga för andra djur än sniglar.

Anledingen att just mördarsniglar påverkas av Ferramol är att de är blötdjur som är väldigt känsliga för den uttorkning som sker när de får i sig medlet.

Dock kan det vara bra att skydda Ferrmol från fåglar, råttor och andra djur för att det ska räcka längre. Exempelvis Snigelbaren kan göra detta då den minskar möjligheten för andra djur att komma åt kornen.

Påverkan olika sniglar

Är det bara mördarsniglar som bekämpas med Ferromol eller påverkas även andra sniglar?

Järnfosfatet dödar alla sniglar som får i sig det, så allt från vanliga trädgårdssnäckor, vinbergssnäckor, pantersniglar till såklar mördarsniglar. 

Skonsamt dödande

Hur dödar jag en mördarsnigel på ett humant sätt?

Det smidigaste och skonsammaste sättet att döda mördarsniglar är att separera snigelns huvud från kroppen. Detta görs enklast med spade, sekatör eller sax och du klipper snigeln ca en centimeter från nosen.

Snabb fortplanting

Hur kan mördarsniglar fortplanta sig så snabbt?

Fyra faktorer är huvudförklaringen till mördarsniglarnas snabba expansion:

 1. Inga naturliga fiender - ex. igelkottar som ger sig på andra sniglar undviker mördarsniglarna)
 2. Antalet ägg - en enda snigel kan lägga upp till 400 ägg över en säsong
 3. Hermafroditer - sniglarna är tvåkönade och kan dessutom befrukta sig själva
 4. Tillgång på föda - våra trädgårdar innebär en i stort sett obegränsad tillgång till föda
Järnsulfat billigare

Jag fick tipset att bekämpa mördarsniglar med järntillskott som egentligen är för grisar för att det är billigare, fungerar det?

Järnsulfatet som finns i järntillskott för grisar bör liksom Ferramol ha en dödande effekt på sniglar. Dock innehåller det inte lockmedel så frågan är om sniglarna hittar och äter av medlet. Dessutom är Ferramol utformat i en bunden pelletsform för att reducera mängden som regnar bort, pulvret för grisar regnar nog tyvärr bort.

Locka och fånga

Finns det något sätt att locka mördarsniglarna till ett ställe så att de blir lättare att fånga och döda?

Två enkla saker du kan göra:

 1. Bygga en fälla av en burk med toppen i marknivå och något gott i (ex. kattmat, öl, ruttnande frukt) samt vatten i botten. Mördarsniglarna ramlar i och drunknar. Töm fällan med jämna mellanrum.
 2. Skapa gömställen för mördarsniglarna, exempelvis genom att lägga ut gamla bilmattor på fuktiga och skuggiga ställen. Då kryper sniglarna in och gömmer sig och samlas på några få ställen.
Relaterade produkter
Copyright © 2021 Stick AB
To top