Filtrera på typ av inlägg
  Filtrera på skadedjur

  Test: Thermacell vs. Nitecore myggskydd

  Thermacell var den första myggskyddszonen och har länge varit i stort ensam på marknaden. Tills nu… Nitecore har utvecklat en rad nya myggskydd med snygg design och smarta features. Här jämför vi gamla trotjänaren Thermacell med nya uppstickaren Nitecore.
  Läs mer

  Mest sedda


  Tidigare inlägg

  Fågelsäkra på våren - checklista

  Fåglar i trädgården är oftast ett trevligt inslag. Men fåglar som bygger bon och sätter igen hängrännor eller lämnar spillning på utemöbler och bilar är inte lika roligt. Så ibland kan det vara önskvärt att hålla fåglarna på avstånd.
  Läs mer

  Blir det ett snigelår 2024?

  Vi ville redan nu veta hur utsikterna ser ut för mördarsniglar i år; Blir det ett snigelår? Vi frågade Sveriges främsta snigelexpert Ted von Proschwitz för att få vägledning kring att göra en snigelprognos. Samt delar såklart vår egna prognos för 2024.
  Läs mer

  Så sköter du ull på bästa sätt

  Ull är ett fantastiskt material som är hållbart, håller dig torr och varm, samtidigt som det andas. Men ull är också ett känsligt material som kan slitas snabbt och det är tyvärr även klädesmalens favoritföda. Vi visar hur du sköter och skyddar dina favoritplagg så de håller länge.
  Läs mer

  Fågelgel - fågelskydd från koja till slott

  Du vill slippa fåglar på ditt slotts balkongräcke men tycker fågelpiggar förfular den kungliga utsikten? Då är fågelgel lösningen för dig! Diskret och giftfri men samtidigt lika effektiv som att klä in hela ytan i piggar för att bli av med fåglarna.
  Läs mer

  Så tar du bort getingbon - då är det dags!

  Tar du bort getingboet i tid så är det en lätt match. Vänta inte tills boet är stort som en badboll och med upp till 5000 getingar som är redo att försvara sitt bo. Vi berättar när det är dags att ta bort getingbon, vilken tid på dygnet som är bäst och hur du tar ned bon i praktiken.
  Läs mer

  Möss i innertaket - så tätar du enkelt

  Hör du krafsande i taket eller hittar spår i huset som tyder på att något djur flyttat in i innertaket? Det hände en av våra medarbetare som berättar om när möss flyttade in i innertaket och hur problemet åtgärdades.
  Läs mer

  Test: Trico Garden - så slipper du skador från rådjur

  Rådjur vågar sig nära inpå hus och människor i sin jakt på föda. De kan göra stor skada i din trädgård. Vi har testat Trico Garden som kan vara lösningen för att skydda dina växter. Trico Garden är ett naturligt och giftfritt sätt att hålla rådjur borta.
  Läs mer

  Så ser du om det är råttor eller möss på besök

  För att kunna bekämpa på rätt sätt är det viktigt att veta om det är möss eller råttor du har på besök. Vi visar de enklaste sätten att ta reda på om det är råttor eller möss. Det finns skillnader i spår som tydligt visar vilken gnagare det rör sig om.
  Läs mer

  Forskning: Rödceder mot klädesmal

  Ända sedan forntida Egypten har rödceder använts, då för att hålla skadeinsekter borta från balsamerade kroppar. Rödceder används flitigt än idag, är detta baserat på en myt om dess funktion eller finns bevis för att rödceder fungerar mot skadedjur som mal?
  Läs mer

  Mördarsniglar - vanliga frågor (FAQ)

  Mördarsniglar kan vara en plåga i trädgården. De kalasar gärna på allt från jordgubbsplantor till dina mest kära prydnadsväxter. Detta inlägg besvarar alla frågor om mördarsniglar du kan tänkas ha. 
  Läs mer

  Förebygg skadedjur och ohyra - checklista

  Skadedjur kan ge omfattande skador som ofta blir dyra och ohyran kan ta tid att bli av med. Så varför inte stoppa skadedjuren innan de får fotfäste? Förebyggande åtgärder mot skadedjur är relativt billiga, enkla och håller skadedjuren borta över tid.
  Läs mer

  Möss - vanliga frågor (FAQ)

  Möss är väldigt vanliga att få in i hus under vintern, där kan de ställa till med en hel del besvär - speciellt om det tex. rör en sommarstuga som lämnats obebodd. Här har vi sammanställt de vanligaste frågor vi får om möss - från högt upp på vinden till lågt ned i källaren i mössens fall.
  Läs mer

  Myggfångare bäst-i-test 2023

  Idyllisk svensk sommar eller myggplåga? Myggfångare brukar presenteras som lösningen på myggproblemet och beskrivas med epitet som “effektiva”, “kraftfulla” eller till och med “utrotande”. Är de lösningen, och om de är det, vilken myggfångare är bäst på marknaden just nu?
  Läs mer

  Topp 5 tips för att lyckas med myrdosor

  Myrdosor är oftast det bästa sättet att stoppa ett myrangrepp inomhus. En myrdosa dödar inte bara de myror som hittar in i själva dosan utan myror tar också med förgiftat bete hem som dödar hela myrboet. Se våra bästa tips för att nå framgång med myrdosor.
  Läs mer
  Copyright © 2024 Stick AB
  To top