Filtrera på typ av inlägg
Filtrera på skadedjur
Forskning: Rödceder mot klädesmal
Ända sedan forntida Egypten har rödceder använts, då för att hålla skadeinsekter borta från balsamerade kroppar. Rödceder används flitigt än idag, är detta baserat på en myt om dess funktion eller finns bevis för att rödceder fungerar mot skadedjur som mal?
Mest sedda
Tidigare inlägg
Förebygg skadedjur och ohyra - checklista
Skadedjur kan ge omfattande skador som ofta blir dyra och ohyran kan ta tid att bli av med. Så varför inte stoppa skadedjuren innan de får fotfäste? Förebyggande åtgärder mot skadedjur är relativt billiga, enkla och håller skadedjuren borta över tid.
Myggfångare bäst-i-test 2023
Idyllisk svensk sommar eller myggplåga? Myggfångare brukar presenteras som lösningen på myggproblemet och beskrivas med epitet som “effektiva”, “kraftfulla” eller till och med “utrotande”. Är de lösningen, och om de är det, vilken myggfångare är bäst på marknaden just nu?
Topp 5 tips för att lyckas med myrdosor
Myrdosor är oftast det bästa sättet att stoppa ett myrangrepp inomhus. En myrdosa dödar inte bara de myror som hittar in i själva dosan utan myror tar också med förgiftat bete hem som dödar hela myrboet. Se våra bästa tips för att nå framgång med myrdosor.
Blir det ett snigelår 2023?
Vi ville redan nu veta hur utsikterna ser ut för mördarsniglar i år; Blir det ett snigelår? Vi frågade Sveriges främsta snigelexpert Ted von Proschwitz för att få vägledning kring att göra en snigelprognos. Samt delar såklart vår egna prognos för 2023.
Hål i trädgården av olika djur
Har du hittat ett mystiskt hål i gräsmattan och undrar vilket djur som gjort det? I bästa fall är det hål från daggmaskar, i värsta fall är det råttor som flyttat in. Vi går igenom alla typer av hål som olika djur gör, beskriver hur de ser ut och har bilder så att du enkelt kan jämföra.
Fågelsäkra på våren - checklista
Fåglar i trädgården är oftast ett trevligt inslag. Men fåglar som bygger bon och sätter igen hängrännor eller lämnar spillning på utemöbler och bilar är inte lika roligt. Så ibland kan det vara önskvärt att hålla fåglarna på avstånd.
Snigelmedel: Köp rätt snigelgift
Nya regnfasta snigelpellets, ny dosering som ger dubbelt så stor behandlat yta med samma mängd snigelmedel. Vi går igenom allt du behöver veta om snigelmedel - det smidigaste, mest prisvärda och kanske enda riktiga utmanaren av mördarsniglarnas herravälde.
Myror i huset - detta kan du göra
En ensam myra finner något sött och lägger ut ett doftspår som gör att hela myrkolonin följer efter. Plötsligt är det en invasion av myror och ett myrstråk genom huset, oftast rakt in i köket där de flesta godsaker finns. Vi visar hur du blir av med myrorna i huset.
Råtthål i gräsmattan?
Råttor gräver ofta och gärna hål i marken. Lär dig känna igen råttornas hål så kan du snabbt sätta in bekämpningsåtgärder om du drabbas och därmed slippa större råttproblem i både trädgård och hemmet.
Fridlysta (skade)djur i Sverige
I Sverige är ungefär 1% av de kända växt- och djurarterna fridlysta. Om du i din iver att bli av med skadedjur ger dig på något av dessa så kan både samvete och plånbok ta stryk.
Så bekämpar du flugor i huset
Invasion av flugor i huset? Risken finns att flugorna kontaminerar mat med farliga smittämnen. Så du bör försöka få bort flugorna omgående. Vi går igenom vilka flugor som sprider smittor, var dessa flugor kläcks och såklart hur du bekämpar dem enkelt.
Tätning av hus mot möss
En tätad byggnad kan göra att du slipper problem med möss helt och hållet. Tyvärr är oftast inte ens nybyggda moderna hus täta nog att hålla möss ute. Vi går igenom hur du kan täta huset med nya smarta material och på så vis långsiktigt hålla mössen ute där de hör hemma.
Grävling under huset - vad göra?
Det är inte alltid så tydligt som på bilden att en grävling flyttat in. Vi visar vilka tecken du ska leta efter, samt visar hur du kan hindra grävlingarna eller i värsta fall bli av med dem om de redan bosatt sig på platsen.
Så tar du bort getingbon - då är det dags!
Tar du bort getingboet i tid så är det en lätt match. Vänta inte tills boet är stort som en badboll och med upp till 5000 getingar som är redo att försvara sitt bo. Vi berättar när det är dags att ta bort getingbon, vilken tid på dygnet som är bäst och hur du tar ned bon i praktiken.