Filtrera på typ av inlägg
  Filtrera på skadedjur

  Forskning: Rödceder mot klädesmal

  Ända sedan forntida Egypten har rödceder använts, då för att hålla skadeinsekter borta från balsamerade kroppar. Rödceder används flitigt än idag, är detta baserat på en myt om dess funktion eller finns bevis för att rödceder fungerar mot skadedjur som mal?
  Läs mer

  Mest sedda


  Tidigare inlägg

  Förebygg skadedjur och ohyra - checklista

  Skadedjur kan ge omfattande skador som ofta blir dyra och ohyran kan ta tid att bli av med. Så varför inte stoppa skadedjuren innan de får fotfäste? Förebyggande åtgärder mot skadedjur är relativt billiga, enkla och håller skadedjuren borta över tid.
  Läs mer

  Myggfångare bäst-i-test 2023

  Idyllisk svensk sommar eller myggplåga? Myggfångare brukar presenteras som lösningen på myggproblemet och beskrivas med epitet som “effektiva”, “kraftfulla” eller till och med “utrotande”. Är de lösningen, och om de är det, vilken myggfångare är bäst på marknaden just nu?
  Läs mer

  Topp 5 tips för att lyckas med myrdosor

  Myrdosor är oftast det bästa sättet att stoppa ett myrangrepp inomhus. En myrdosa dödar inte bara de myror som hittar in i själva dosan utan myror tar också med förgiftat bete hem som dödar hela myrboet. Se våra bästa tips för att nå framgång med myrdosor.
  Läs mer

  Blir det ett snigelår 2023?

  Vi ville redan nu veta hur utsikterna ser ut för mördarsniglar i år; Blir det ett snigelår? Vi frågade Sveriges främsta snigelexpert Ted von Proschwitz för att få vägledning kring att göra en snigelprognos. Samt delar såklart vår egna prognos för 2023.
  Läs mer

  Hål i trädgården av olika djur

  Har du hittat ett mystiskt hål i gräsmattan och undrar vilket djur som gjort det? I bästa fall är det hål från daggmaskar, i värsta fall är det råttor som flyttat in. Vi går igenom alla typer av hål som olika djur gör, beskriver hur de ser ut och har bilder så att du enkelt kan jämföra.
  Läs mer

  Fågelsäkra på våren - checklista

  Fåglar i trädgården är oftast ett trevligt inslag. Men fåglar som bygger bon och sätter igen hängrännor eller lämnar spillning på utemöbler och bilar är inte lika roligt. Så ibland kan det vara önskvärt att hålla fåglarna på avstånd.
  Läs mer

  Snigelmedel: Köp rätt snigelgift

  Nya regnfasta snigelpellets, ny dosering som ger dubbelt så stor behandlat yta med samma mängd snigelmedel. Vi går igenom allt du behöver veta om snigelmedel - det smidigaste, mest prisvärda och kanske enda riktiga utmanaren av mördarsniglarnas herravälde.
  Läs mer

  Myror i huset - detta kan du göra

  En ensam myra finner något sött och lägger ut ett doftspår som gör att hela myrkolonin följer efter. Plötsligt är det en invasion av myror och ett myrstråk genom huset, oftast rakt in i köket där de flesta godsaker finns. Vi visar hur du blir av med myrorna i huset.
  Läs mer

  Råtthål i gräsmattan?

  Råttor gräver ofta och gärna hål i marken. Lär dig känna igen råttornas hål så kan du snabbt sätta in bekämpningsåtgärder om du drabbas och därmed slippa större råttproblem i både trädgård och hemmet.
  Läs mer

  Fridlysta (skade)djur i Sverige

  I Sverige är ungefär 1% av de kända växt- och djurarterna fridlysta. Om du i din iver att bli av med skadedjur ger dig på något av dessa så kan både samvete och plånbok ta stryk.
  Läs mer

  Så bekämpar du flugor i huset

  Invasion av flugor i huset? Risken finns att flugorna kontaminerar mat med farliga smittämnen. Så du bör försöka få bort flugorna omgående. Vi går igenom vilka flugor som sprider smittor, var dessa flugor kläcks och såklart hur du bekämpar dem enkelt.
  Läs mer

  Tätning av hus mot möss

  En tätad byggnad kan göra att du slipper problem med möss helt och hållet. Tyvärr är oftast inte ens nybyggda moderna hus täta nog att hålla möss ute. Vi går igenom hur du kan täta huset med nya smarta material och på så vis långsiktigt hålla mössen ute där de hör hemma.
  Läs mer

  Grävling under huset - vad göra?

  Det är inte alltid så tydligt som på bilden att en grävling flyttat in. Vi visar vilka tecken du ska leta efter, samt visar hur du kan hindra grävlingarna eller i värsta fall bli av med dem om de redan bosatt sig på platsen.
  Läs mer

  Så tar du bort getingbon - då är det dags!

  Tar du bort getingboet i tid så är det en lätt match. Vänta inte tills boet är stort som en badboll och med upp till 5000 getingar som är redo att försvara sitt bo. Vi berättar när det är dags att ta bort getingbon, vilken tid på dygnet som är bäst och hur du tar ned bon i praktiken.
  Läs mer
  Copyright © 2023 Stick AB
  To top