Filtrera på typ av inlägg
  Filtrera på skadedjur

  Myggfångare bäst-i-test 2023

  Idyllisk svensk sommar eller myggplåga? Myggfångare brukar presenteras som lösningen på myggproblemet och beskrivas med epitet som “effektiva”, “kraftfulla” eller till och med “utrotande”. Är de lösningen, och om de är det, vilken myggfångare är bäst på marknaden just nu?
  Läs mer

  Mest sedda


  Tidigare inlägg

  Topp 5 tips för att lyckas med myrdosor

  Myrdosor är oftast det bästa sättet att stoppa ett myrangrepp inomhus. En myrdosa dödar inte bara de myror som hittar in i själva dosan utan myror tar också med förgiftat bete hem som dödar hela myrboet. Se våra bästa tips för att nå framgång med myrdosor.
  Läs mer

  Blir det ett snigelår 2023?

  Vi ville redan nu veta hur utsikterna ser ut för mördarsniglar i år; Blir det ett snigelår? Vi frågade Sveriges främsta snigelexpert Ted von Proschwitz för att få vägledning kring att göra en snigelprognos. Samt delar såklart vår egna prognos för 2023.
  Läs mer

  Fågelsäkra på våren - checklista

  Fåglar i trädgården är oftast ett trevligt inslag. Men fåglar som bygger bon och sätter igen hängrännor eller lämnar spillning på utemöbler och bilar är inte lika roligt. Så ibland kan det vara önskvärt att hålla fåglarna på avstånd.
  Läs mer

  Snigelmedel: Köp rätt snigelgift

  Nya regnfasta snigelpellets, ny dosering som ger dubbelt så stor behandlat yta med samma mängd snigelmedel. Vi går igenom allt du behöver veta om snigelmedel - det smidigaste, mest prisvärda och kanske enda riktiga utmanaren av mördarsniglarnas herravälde.
  Läs mer

  Myror i huset - detta kan du göra

  En ensam myra finner något sött och lägger ut ett doftspår som gör att hela myrkolonin följer efter. Plötsligt är det en invasion av myror och ett myrstråk genom huset, oftast rakt in i köket där de flesta godsaker finns. Vi visar hur du blir av med myrorna i huset.
  Läs mer

  Så bekämpar du flugor i huset

  Invasion av flugor i huset? Risken finns att flugorna kontaminerar mat med farliga smittämnen. Så du bör försöka få bort flugorna omgående. Vi går igenom vilka flugor som sprider smittor, var dessa flugor kläcks och såklart hur du bekämpar dem enkelt.
  Läs mer

  Tätning av hus mot möss

  En tätad byggnad kan göra att du slipper problem med möss helt och hållet. Tyvärr är oftast inte ens nybyggda moderna hus täta nog att hålla möss ute. Vi går igenom hur du kan täta huset med nya smarta material och på så vis långsiktigt hålla mössen ute där de hör hemma.
  Läs mer

  Så tar du bort getingbon - då är det dags!

  Tar du bort getingboet i tid så är det en lätt match. Vänta inte tills boet är stort som en badboll och med upp till 5000 getingar som är redo att försvara sitt bo. Vi berättar när det är dags att ta bort getingbon, vilken tid på dygnet som är bäst och hur du tar ned bon i praktiken.
  Läs mer

  Så ser du om det är råttor eller möss på besök

  För att kunna bekämpa på rätt sätt är det viktigt att veta om det är möss eller råttor du har på besök. Vi visar de enklaste sätten att ta reda på om det är råttor eller möss. Det finns skillnader i spår som tydligt visar vilken gnagare det rör sig om.
  Läs mer

  Sorkfeber när sorkar tar sig in i huset

  Sorkar kan ställa till stor skada i trädgården med uppgrävda gräsmattor och växter som dör. Tyvärr stannar inte alltid sorkproblem där - sorkarna kan på vintern även söka sig in i byggnader och förutom otrevligheter som spillning göra människor riktigt sjuka i sorkfeber.
  Läs mer

  Möss i innertaket - så tätar du enkelt

  Hör du krafsande i taket eller hittar spår i huset som tyder på att något djur flyttat in i innertaket? Det hände en av våra medarbetare som berättar om när möss flyttade in i innertaket och hur problemet åtgärdades.
  Läs mer

  Test: Trico Garden - så slipper du skador från rådjur

  Rådjur vågar sig nära inpå hus och människor i sin jakt på föda. De kan göra stor skada i din trädgård. Vi har testat Trico Garden som kan vara lösningen för att skydda dina växter. Trico Garden är ett naturligt och giftfritt sätt att hålla rådjur borta.
  Läs mer

  Är insektsmedel farliga för husdjur?

  När du vill bli av med skadedjur är insektsmedel ofta en smidig lösning. Men är insektsmedel farligt för din katt (eller hund)? Här går vi igenom säker användning av insektsspray, vilka som kan vara farliga för husdjur och andra risker att tänka på.
  Läs mer

  Bli av med maskrosor

  När vi tänker på ogräs är maskrosor ofta det vi tänker på allra först. Många trädgårdsägare ägnar stor del av sommaren åt att försöka bekämpa maskrosor. Här följer bra tips för att bli av med maskrosor effektivt samt förslag på vad du kan göra med maskrosorna du skördat.
  Läs mer
  Copyright © 2023 Stick AB
  To top