Visa alla blogginlägg

    Visar inlägg från Maj 2018

    Flugor: den ultimata guiden

    Flugor på maten, flugor i taket, flugspillning i fönster. Många stör sig på flugorna som invaderar våra hem under sommaren. Det blir inte bättre av att flugor är den vanligaste orsaken till matförgiftningar på våra uteserveringar. Vår guide lär dig mer om flugor och visar vad du kan göra för att slippa dem.
    Läs mer

    5 smarta och gratis sätt att slippa myggplågan i sommar

    Myggmedel, myggmaskiner och myggnät i all ära men de kostar pengar. Det här inlägget visar dig några enkla och framförallt gratis sätt att slippa stickande myggor i sommar.
    Läs mer

    Getingar: den ultimata guiden

    Getingar i glaset, på maten och i värsta fall ett stick. Många vill veta hur man kan slippa påflugna och ofta aggressiva getingar för att kunna njuta av sommaren. Guiden visar hur du undviker getingstick, får bort närliggande bon och hur du bekämpar getingar om det behövs.
    Läs mer

    Mullvad: den ultimata guiden

    Det börjar med ett fåtal hål i gräsmattan. Sedan kan mullvadar fullkomligt ta över platsen. En endan mullvads gångsystem kan sträcka sig över 1000 m2 och mullvaden gräver 100 meter per dygn. Guiden om mullvad visar hur du kommer åt och bekämpar mullvadarna.
    Läs mer

    Sork: den ultimata guiden

    Börjar det dyka upp mystiska hål i gräsmattan? Det kan vara sorkar som håller på att bygga sitt revir. Guiden om sork hjälper dig ta reda på om det är sorkar du har problem. Sedan visar vi såklart hur du gör för att driva sorkarna på flykten.
    Läs mer

    Nematoder mot mördarsniglar - vanliga frågor (FAQ)

    Att bekämpa mördarsniglar med nematoder är lätt. Samtidigt är det en komplicerad form av biologisk bekämpning som många vill förstå innan de provar, eller för att lyckas bäst med sin bekämpning. Vi har samlat många bra frågor från våra kunder så att alla kan ta del av svaren.
    Läs mer

    Malmedel - från malkulor till feromonfällor

    Malmedel eller makulor, vilket är bäst, var hittar jag dem, vad finns i dem? Vi går igenom olika typer av effektiv malbekämpning, från förr i tiden till de alternativ som finns idag om du vill bli av med mal.
    Läs mer

    Nematoder i jorden - vanligare än du kanske visste om

    Du har säkert hört om nematoder mot sniglar om du hittat detta inlägg. Men visste du att du faktiskt redan har nematoder i trädgården, tusentals olika sorter och miljontals organismer? Läs det här inlägget om du vill få stenkoll på nematoder.
    Läs mer

    Myggmaskiner - vanliga frågor (FAQ)

    Vet du när det är dags att ställa ut din myggmaskin för att få bäst effekt på myggbeståndet? Eller, var det är bäst att placera myggmaskinen så att den syns bäst för myggorna? Det är bara några av alla de frågor om myggmaskiner vi besvarar i inlägget.
    Läs mer

    Fåglar: den ultimata guiden

    Många sorters fåglar trivs och frodas i människans bebyggelse. De kan störa med ljud som förstör nattsömn eller jobb, de kan smutsa ned hus, utemöbler, båtar och bilar med sin spillning. I värsta fall kan de också sprida sjukdomar. Vår guide går igenom vad du får och kan göra för att slippa problem med fåglarna.
    Läs mer

    Råttor: den ultimata guiden

    Råttor trivs utmärkt i de miljöer vi människor skapat. Det finns rikligt med föda i våra sopor, avloppsledningar och undangömda platser i och kring hus ger bra skydd och boplatser. Råttorna förökar sig snabbt, en enda hona kan föda 100 råttungar inom ett år. Vår guide visar hur du kan bli av med råttorna.
    Läs mer

    Möss: den ultimata guiden

    Möss söker sig ofta in i hus och sommarstugor under vinterhalvåret i jakt på föda och värme. Resultatet är i bästa fall lite musspillning att städa upp, men möss kan också göra materiella skador - t.ex. bita på elkablar som i värsta fall kan leda till brand! Vår guide om möss går igenom allt från hur du hindrar möss från att komma in till hur du bekämpar möss långsiktigt.
    Läs mer

    Skogssnigel eller mördarsnigel?

    Skillnaden på en skogssnigel och en mördarsnigel? Ingen, mördarsnigeln är faktiskt en sorts skogssnigel, en spansk skogssnigel. Den är en av de nio skogssniglar vi har i Sverige. Vi går igenom de 20-tal arter som finns i Sverige och kan förväxlas med mördarsnigel.
    Läs mer

    Få bort myror - populära sätt

    Vilket är egentligen det bästa sättet att få bort myror: granulat, spray, myrdosor, medel för utvattning, eller pulver? Det korta svaret är att allt beror på situationen, men att det absolut går att få ut myrorna i naturen där de hör hemma. Läs mer för det fullständiga svaret.
    Läs mer

    Myrgift - enklaste sättet att slippa myror

    Många drömmer om att slippa den årliga myrinvasionen av hem och uteplatser. Dagens myrgifter ger dig alla möjligheter att få drömmen att gå i uppfyllelse. Det gäller bara att veta vad som är vad så att du slipper onödigt giftiga ämnen eller miljöpåverkan.
    Läs mer

    Mest sedda


    Copyright © 2024 Stick AB
    To top