Filtrera på typ av inlägg
    Filtrera på skadedjur

    Är silverfiskar farliga?

    Många undrar om silverfiskar är något att oroa sig för. Kan silverfiskar bitas, stickas, sprida smittor eller framkalla allergier? Det är några av de frågor om silverfiskar som vi besvarar.
    Läs mer

    Mest sedda


    Tidigare inlägg

    Topp 5 tips för bästa resultat med silverfiskfällor

    Du kanske har kommit fram till att silverfiskfällor är ett smart sätt att bli av med silverfiskar. Helt rätt! Här ger vi våra bästa tips kring hur du använder silverfiskfällor för att uppnå bästa möjliga resultat.
    Läs mer

    Gin Tonic mot myggor

    Hjälper den populära drinken Gin och Tonic (GT) verkligen mot myggor och isåfall hur? Vi går in i kemin och tar reda på hur det fungerar. Vi kan avslöja att det inte är gin utan själva tonic-vattnet som ger drinken sina unika egenskaper.
    Läs mer

    Myrbon - så utrotar du dem

    Ett myrbo i naturen är bara bra och en viktig del av ekosystemet. Men ett myrbo i husgrunden eller plattläggningen kan innebära en del problem. Vi går igenom olika sorters myrbon och hur du enkelt kan utrota de myrbon som hamnat på fel ställe.
    Läs mer

    Nemasys Multi - naturligt skydd mot skadegörare i odling och trädgård

    Nemasys Multi består av flera olika nematoder, skräddarsydda för att skydda mot flertalet olika skadeinsekter på frukt och grönsaker. Vi går igenom de olika sätt du kan använda Nemasys Multi för att effektivt bekämpa olika skadegörare.
    Läs mer

    Kiselgur - så använder du kiselpulvret

    När du ska använda kiselgur mot skadedjur gäller det att insekterna kommer i direkt kontakt med kiselpulvret för att det ska vara verksamt. Vi går igenom vilka skadedjur som kiselgur är verksamt mot och hur du praktiskt använder kiselgur i hem, trädgård eller djurhållning.
    Läs mer

    Kiselgur - mångsidig mirakelmineral mot skadedjur och mycket mer

    Att kiselgur används mot skadedjur visste du säkert redan, men visste du att det också används i tandkräm, dynamit och djurfoder? Vi gräver djupare i ämnet kiselgur, vad det kan användas till och olika sorters kiselgur. Är det ett vanligt vitt pulver eller en mirakelmineral? Vi låter dig avgöra.
    Läs mer

    Klädesmalfälla - 5 tips för rätt placering

    Klädesmalfällor är ett smart sätt att förebygga eller bli av med mal. En bra feromonbaserad fälla gör att man kan få bort klädesmal utan varken gift eller otrevlig doft. Men hur ska man använda och placera klädesmalfällan för bästa resultat?
    Läs mer

    Råttor via avloppet - detta kan du göra

    Våra kunder hör ofta av sig om problem med råttor som kommer in via avloppsrör, ett ganska vanligt problem tycks det. Här följer vilka åtgärder som hindrar råttorna från att ta sig in via avlopp. Vi går också igenom vem som formellt är ansvarig att lösa råttproblemet.
    Läs mer

    Fungerar ultraljud mot möss?

    Fungerar musskrämmor med ultraljud verkligen för att skrämma bort möss frågar sig många. Vi går igenom fakta, forskning och erfarenheter från konsumenter och professionella bekämpare för att se vad som egentligen är sant eller falskt när det gäller ultraljud mot möss.
    Läs mer

    Städning: den ultimata guiden

    Städning är viktigt för att minska risken att få problem med skadedjur och ohyra. Vi går igenom hur du kan städa husets alla skrymslen och vilka åtgärder som verkligen hjälper mot skadedjur.
    Läs mer

    Vägglöss - vanliga frågor (FAQ)

    Kan jag få vägglöss av vänner som har vägglöss? Är bett från vägglöss farliga? Vi har samlat bra frågor från våra kunder och ger här svaren på de vanligaste frågorna om vägglöss.
    Läs mer

    Mjölbaggar: den ultimata guiden

    Mjölbaggar kommer i diverse färger och storlekar, gemensamt har de att de kan göra hela skafferiets innehåll oätligt. Vi går igenom hur du får mjölbaggar, hur du känner igen dem, och såklart hur du blir av med dem på enklast sätt.
    Läs mer

    Sanering av vägglöss - så går det till

    På 1930-talet hade så många som hälften av Sveriges lägenheter problem med vägglöss. Sedan gjorde framgångsrik sanering med DDT(!) att vägglössen var borta efter 20 år. Nu är tyvärr vägglössen på frammarsch igen. Vi visar hur vägglöss saneras numera och du får en åtgärdslista att ta hjälp av om du drabbats av vägglöss.
    Läs mer

    Så förebygger du vägglöss - praktiska tips

    Vägglöss får du ofta när du varit på resa. En sanering av vägglöss kan ta mycket lång tid, ibland lyckas den inte ens, och kostnaden kan bli 100.000 kr. Därför bör du göra det du kan för att slippa vägglöss. Vi går igenom de viktigaste förebyggande åtgärderna mot vägglöss.
    Läs mer

    Bekämpa möss - så gör du

    Möss kontaminerar matvaror och kan bita sönder elkablar som startar bränder. Att bekämpa möss innebär att avlägsna möss från miljöer där de gör skada, framförallt i våra hem och i livsmedelshantering. Vi går igenom A-Ö i hur möss bekämpas.
    Läs mer
    Copyright © 2024 Stick AB
    To top