Filtrera på typ av inlägg
Filtrera på skadedjur
Kiselgur - så använder du kiselpulvret
När du ska använda kiselgur mot skadedjur gäller det att insekterna kommer i direkt kontakt med kiselpulvret för att det ska vara verksamt. Vi går igenom vilka skadedjur som kiselgur är verksamt mot och hur du praktiskt använder kiselgur i hem, trädgård eller djurhållning.
Mest sedda
Tidigare inlägg
Kiselgur - mångsidig mirakelmineral mot skadedjur och mycket mer
Att kiselgur används mot skadedjur visste du säkert redan, men visste du att det också används i tandkräm, dynamit och djurfoder? Vi gräver djupare i ämnet kiselgur, vad det kan användas till och olika sorters kiselgur. Är det ett vanligt vitt pulver eller en mirakelmineral? Vi låter dig avgöra.
Klädesmalfälla - 5 tips för rätt placering
Klädesmalfällor är ett smart sätt att förebygga eller bli av med mal. En bra feromonbaserad fälla gör att man kan få bort klädesmal utan varken gift eller otrevlig doft. Men hur ska man använda och placera klädesmalfällan för bästa resultat?
Råttor via avloppet - detta kan du göra
Våra kunder hör ofta av sig om problem med råttor som kommer in via avloppsrör, ett ganska vanligt problem tycks det. Här följer vilka åtgärder som hindrar råttorna från att ta sig in via avlopp. Vi går också igenom vem som formellt är ansvarig att lösa råttproblemet.
Fungerar ultraljud mot möss?
Fungerar musskrämmor med ultraljud verkligen för att skrämma bort möss frågar sig många. Vi går igenom fakta, forskning och erfarenheter från konsumenter och professionella bekämpare för att se vad som egentligen är sant eller falskt när det gäller ultraljud mot möss.
Städning: den ultimata guiden
Städning är viktigt för att minska risken att få problem med skadedjur och ohyra. Vi går igenom hur du kan städa husets alla skrymslen och vilka åtgärder som verkligen hjälper mot skadedjur.
Vägglöss - vanliga frågor (FAQ)
Kan jag få vägglöss av vänner som har vägglöss? Är bett från vägglöss farliga? Vi har samlat bra frågor från våra kunder och ger här svaren på de vanligaste frågorna om vägglöss.
Mjölbaggar: den ultimata guiden
Mjölbaggar kommer i diverse färger och storlekar, gemensamt har de att de kan göra hela skafferiets innehåll oätligt. Vi går igenom hur du får mjölbaggar, hur du känner igen dem, och såklart hur du blir av med dem på enklast sätt.
Sanering av vägglöss - så går det till
På 1930-talet hade så många som hälften av Sveriges lägenheter problem med vägglöss. Sedan gjorde framgångsrik sanering med DDT(!) att vägglössen var borta efter 20 år. Nu är tyvärr vägglössen på frammarsch igen. Vi visar hur vägglöss saneras numera och du får en åtgärdslista att ta hjälp av om du drabbats av vägglöss.
Så förebygger du vägglöss - praktiska tips
Vägglöss får du ofta när du varit på resa. En sanering av vägglöss kan ta mycket lång tid, ibland lyckas den inte ens, och kostnaden kan bli 100.000 kr. Därför bör du göra det du kan för att slippa vägglöss. Vi går igenom de viktigaste förebyggande åtgärderna mot vägglöss.
Bekämpa möss - så gör du
Möss kontaminerar matvaror och kan bita sönder elkablar som startar bränder. Att bekämpa möss innebär att avlägsna möss från miljöer där de gör skada, framförallt i våra hem och i livsmedelshantering. Vi går igenom A-Ö i hur möss bekämpas.
Musfällor - vanliga frågor (FAQ)
Vilken musfälla är bäst? Måste musfällor vara godkända av Naturvårdsverket för att du ska få använda dem? Här svarar vi på bra frågor från kunder så att du ta del av svaren och få veta allt värt att veta om musfällor!
Spår efter möss
Möss lämnar oftast distinkta och tydliga spår. Spåren hjälper dig att ta reda på om du har problem med just möss, eller om det är något annat djur. Musspåren ger också viktiga ledtrådar som kan hjälpa dig att hitta och bekämpa mössen på bästa sätt.
Möss i väggarna - vanliga gömställen
Kanske har du hört konstiga skrapljud från väggarna på natten? Då gäller det att hitta var mössen gömmer sig för att kunna bli av med dem snabbt. Vi avslöjar mössens vanliga gömställen i huset så att du vet var du ska leta.
Möss i huset på höst och vinter
Det är inte bara vi människor som söker oss in i värmen på hösten när vintern närmar sig. För möss väger tillgång till föda och värme plötsligt tyngre än rädslan för oss människor. Vi visar de vanligaste ställen som möss kommer in och ger dig en checklista som hjälper dig att stoppa mössen från att komma in.
Naturliga fiender till möss
Nästan alla djur har naturliga fiender, möss har massor av fiender. Vi listar mössens värsta fiender och visar dessutom hur du kan använda mössens rädsla för att skrämma bort möss effektivt kring ditt hem.