Filtrera på typ av inlägg
Filtrera på skadedjur
Bekämpa möss - så gör du
Möss kontaminerar matvaror och kan bita sönder elkablar som startar bränder. Att bekämpa möss innebär att avlägsna möss från miljöer där de gör skada, framförallt i våra hem och i livsmedelshantering. Vi går igenom A-Ö i hur möss bekämpas.
Mest sedda
Tidigare inlägg
Musfällor - vanliga frågor (FAQ)
Vilken musfälla är bäst? Måste musfällor vara godkända av Naturvårdsverket för att du ska få använda dem? Här svarar vi på bra frågor från kunder så att du ta del av svaren och få veta allt värt att veta om musfällor!
Spår efter möss
Möss lämnar oftast distinkta och tydliga spår. Spåren hjälper dig att ta reda på om du har problem med just möss, eller om det är något annat djur. Musspåren ger också viktiga ledtrådar som kan hjälpa dig att hitta och bekämpa mössen på bästa sätt.
Möss i väggarna - vanliga gömställen
Kanske har du hört konstiga skrapljud från väggarna på natten? Då gäller det att hitta var mössen gömmer sig för att kunna bli av med dem snabbt. Vi avslöjar mössens vanliga gömställen i huset så att du vet var du ska leta.
Möss i huset på höst och vinter
Det är inte bara vi människor som söker oss in i värmen på hösten när vintern närmar sig. För möss väger tillgång till föda och värme plötsligt tyngre än rädslan för oss människor. Vi visar de vanligaste ställen som möss kommer in och ger dig en checklista som hjälper dig att stoppa mössen från att komma in.
Naturliga fiender till möss
Nästan alla djur har naturliga fiender, möss har massor av fiender. Vi listar mössens värsta fiender och visar dessutom hur du kan använda mössens rädsla för att skrämma bort möss effektivt kring ditt hem.
Bäst bete för möss och musfällor
Det handlar inte bara om att ha den bästa musfällan, det gäller också att använda rätt bete. Här får du en översikt på alla de bästa lockbetena som garanterat får mössen till fällan. Du får också några konkreta tips på hur du bäst använder betet.
Nyhet: Test av Victor Smart-kill med Wifi
Nu finns äntligen den uppkopplade musfällan Victor Smart-kill M1 tillgänglig. Med Victor Smart-kill kan du hålla koll på flera musfällor samtidigt och få fångstindikationer samt batteristatus direkt till telefonen. Enklare och smartare blir det inte!
Råttbekämpning - allt du behöver veta
Råttor lever sida vid sida med oss människor, de sprider smittor och förstör egendom. Råttbekämpning innebär att avlägsna råttor från miljöer där de gör skada, i allt från livsmedelshantering till våra hem. Vi går igenom allt om modern råttbekämpning och vad du själv kan göra.
Förebygg hårlöss med Linicin Prevent spray
När det går hårlöss på dagis eller skola skulle det vara skönt om man kunde göra något för att minska risken att få löss. Det kan du! Med Linicin Prevent kan du på ett enkelt sätt förebygga hårlöss.
Hur ser vägglöss ut?
Många av oss är livrädda för att få in vägglöss i hemmet. Med all rätt! Vägglöss är notoriskt svåra att bekämpa och kan vara en plåga under lång tid. Vi visar 5 sätt att känna igen vägglöss så att du inte behöver oroa dig i onödan.
Rödcederolja - vanliga frågor (FAQ)
Kan jag hitta rödcederolja på apoteket eller i ICA-butiken? Ska inte rödcederolja vara röd? Vi har samlat massor av bra frågor som vi fått från våra kunder genom åren. Nu kan du ta del av svaren och lära dig allt om rödcederolja!
Spindelskräck - så blir du av med den
Visste du att det finns fobi mot ‘färgen gul’? Spindelfobi är betydligt vanligare då ungefär 3,5% av svenskarna är drabbade. Det finns smarta sätt att minska fobin eller helt slippa den. Vi visar också hur du slipper spindlar i sovrummet om du ännu inte tagit tag i din fobi.
Goodnature A24 - vanliga frågor (FAQ)
Den giftfria rått- och musfällan Goodnature A24 har blivit populär i Sverige. Från början användes kolsyrefällan främst av bekämpningsföretagen. Tack vare sin enkelhet och effektivitet har den därefter blivit vanlig även hos lantbrukare och privatkonsumenter. Vi delar med oss om vanliga frågor vi får kring hur man använder Goodnature A24 på bästa sätt.
Rädda våra pollinerare: detta kan du göra
Världens ekosystem och en stor del av vår matproduktion är beroende av pollinerare, till exempel humlor, bin och fladdermöss. Samtidigt visar forskning att många pollinerare är hotade. Vi visar hur du kan bidra till att återställa balansen.
Pälsänger: den ultimata guiden
Pälsänger heter på engelska "carpet beetle" - troligtvis för att den gärna ger sig på mattor när den väl kommit in i en bostad. Pälsängern ger sig också på kläder och även möbler i vissa fall. Som tur är förökar sig pälsängrar endast en gång per år, på våren. Så pälsängrar är relativt lätta att bli av med om man vet hur man ska göra - vi visar dig hur.