Filtrera på typ av inlägg
Filtrera på skadedjur

Få bort myror - populära sätt

Vilket är egentligen det bästa sättet att få bort myror: granulat, spray, myrdosor, medel för utvattning, eller pulver? Det korta svaret är att allt beror på situationen, men att det absolut går att få ut myrorna i naturen där de hör hemma. Läs mer för det fullständiga svaret.
Läs mer

Mest sedda

Test av Mottlock®: populär malfälla

|

Nyhet: Giftfri mus- råttkontroll med Goodnature A24

|

Nemaslug nematoder: mikrobiologi mot mördarsniglar

|

Så hanterar du en huggorm

|

Tidigare inlägg

Myrgift - enklaste sättet att slippa myror

Många drömmer om att slippa den årliga myrinvasionen av hem och uteplatser. Dagens myrgifter ger dig alla möjligheter att få drömmen att gå i uppfyllelse. Det gäller bara att veta vad som är vad så att du slipper onödigt giftiga ämnen eller miljöpåverkan.
Läs mer

Myggmedel på barn?

Från vilken ålder kan barn använda myggmedel, vad ska man tänka på och är det några myggmedel som inte bör användas på barn? Dessa är några av de frågor vi besvarar så du får full koll inför sommaren och framtida resor utomlands.
Läs mer

Rödcederolja spray - fördelar och nackdelar

Rödcederoljor skiljer sig åt i kvalitet. Men visste du att även flaskan och korken påverkar oljans hållbarhet och hur praktisk oljan är att använda. Vi går igenom för och nackdelar med olika typer av appliceringsflaska: spray, dropp eller pipett.
Läs mer

2018 blir ett getingår!

Förra året var det rekordlåg aktivitet bland getingar. Nu kartläggger vi getingarnas förutsättningar för 2018 och tar reda på om sommaren blir en getingsommar eller ej. Vi kan redan nu avslöja att du gör bäst i att läsa våra tips om hur du blir av med getingar!
Läs mer

Röd cederträolja mot silverfiskar - fungerar det?

Vi får ofta frågan om rödcederträolja och rödcederträ hjälper mot silverfiskar och om det faktiskt dödar silverfiskarna. Många vill också veta exakt hur mycket olja som ska användas. Här besvarar vi dessa frågor och ger dig en enkel tumregel för dosering.
Läs mer

Silverfiskar: den ultimata guiden

Är silverfisken en nattlig renhållningsarbetare eller en äcklig indikator på ohygien? Vi har samlat allt du behöver veta om silverfiskar. Guiden om silverfisk går igenom allt från olika sorters silverfiskar till hur du kan städa och bekämpa för att bli av med silverfiskarna.  
Läs mer

Mal: den ultimata guiden

Klädesmal eller pälsmal i garderoben upptäcker man oftast när man tar ut ett plagg och finner mystiska hål. Vi har samlat allt du behöver veta om mal. Guiden täcker allt från mallarv till malfjäril, hur du kan se om det är mal som gjort ett hål och såklart hur du bekämpar mal.  
Läs mer

Myggbett - så minskar du kliandet

Myggbett - en av sommarens få men värsta plågor! Speciellt om du är överkänslig eller allergisk mot myggbett som väldigt många är. Här kan du lära dig mer om myggbettet och vad du kan göra för att minska symptomen.
Läs mer

Myggor: den ultimata guiden

Mygg är för många en av sommarens värsta plågor. Det finns dock en hel del du kan göra för att slippa dem. Vi har samlat allt du behöver veta om myggor. Guiden om mygg går igenom allt från vem myggorna ger sig på, olika sorters myggor och såklart hur du slipper myggplågan.
Läs mer

Blir 2019 ett mördarsnigelår?

Vi ville redan nu veta hur utsikterna ser ut för mördarsniglar under 2019; Blir det ett snigelår trots att populationen decimerades under den varma sommaren 2018? Vi frågade Sveriges främsta snigelexpert Ted von Proschwitz för att få vägledning till vår årliga snigelprognos.
Läs mer

Mördarsnigelgift

Många är desperata i sin kamp mot mördarsniglar - om det skvallrar antalet gifter mot mördarsniglar. Vi går igenom de vanligaste gifterna, från de tidiga och numera förbjudna snigelgifterna till dagens KRAV-märkta och biologiska alternativ.
Läs mer

Var lägger mördarsnigeln sina ägg?

Hemligheten bakom hur den invasiva arten spansk skogssnigel varit så snabb och framgångsrik i att sprida sig över hela Sverige är äggen. För att stoppa snigelns framfart och skydda de platser som hittills klarat sig är nyckeln att veta mer om snigelns ägg.
Läs mer

Myror: den ultimata guiden

Myror kan bygga gångar i ditt hus och de flesta vill inte dela sitt hem med dem. Vi har samlat allt du behöver veta om myror. Guiden om myror går igenom allt från olika sorters myror, varför de kommer in i hus, hur du hittar myrbon och såklart hur du bekämpar myror.
Läs mer

Mördarsnigel: den ultimata guiden

Mördarsniglar är en mardröm för alla med trädgård. Vi har samlat allt du behöver veta om mördarsniglar. Guiden om mördarsnigel går igenom allt från hur du känner igen snigelns ägg, till hur du bör sköta komposten och såklart hur du bekämpar sniglarna.
Läs mer

Rödcederolja i stort labbtest

Rödcederolja motverkar skadedjur - men hur? Vi tar reda på detta samt testar de fem ledande rödcederoljorna på den svenska marknaden i laboratorium för att ta reda på vilka som är bäst. Se hur det gick i vårt test av rödcederoljor!
Läs mer
Copyright © 2019 Stick AB
To top