Filtrera på typ av inlägg
    Filtrera på skadedjur

    Pälsänger: den ultimata guiden

    Pälsänger heter på engelska "carpet beetle" - troligtvis för att den gärna ger sig på mattor när den väl kommit in i en bostad. Pälsängern ger sig också på kläder och även möbler i vissa fall. Som tur är förökar sig pälsängrar endast en gång per år, på våren. Så pälsängrar är relativt lätta att bli av med om man vet hur man ska göra - vi visar dig hur.
    Läs mer

    Mest sedda


    Tidigare inlägg

    Kackerlacka: den ultimata guiden

    Kackerlackan är en av världens äldsta insekter och en av de tuffaste att ta död på. Enligt vissa är kackerlackor en av de få organismer som skulle kunna överleva en global kärnvapenkatastrof. Kackerlackan är fortfarande inte så vanlig i Sverige men den är på frammarsch. Som tur är så går det att bekämpa kackerlackorna - vi visar hur.
    Läs mer

    Spindel: den ultimata guiden

    Spindlar i Sverige spindlar är ofarliga. Dessutom är spindlar ett så kallat nyttodjur som faktiskt håller rent och motverkar flera sorters skadedjur. Dock är det också så att många människor har en näst intill medfödd rädsla för spindlar som ibland kan vara mycket stark. Ofta vill man freda iallafall hemmet från spindlar - vi visar hur. 
    Läs mer

    Loppor: den ultimata guiden

    Kliar sig ett husdjur mer än vanligt? Hittar du små parasiter som kan hoppa? Då är det stor risk att det är loppor, 2-3 mm långa parasiter som biter både djur och människor. Förr spred loppor fruktansvärda sjukdomar som pesten och tyfus - idag är risken mest kliande bett som kan driva en till vansinne. Vi visar hur du kan bli av med lopporna snabbt.
    Läs mer

    Vägglöss: den ultimata guiden

    Vägglöss är ett stort problem i flera andra länder. Tyvärr blir de nu vanligare och vanligare även i Sverige. De är svåra att bli av med och leder till både kliande bett, enorm stress och sömnproblem som naturlig följd. Vi visar hur du kan skydda dig mot vägglöss och hur en sanering går till.
    Läs mer

    Rådjur: den ultimata guiden

    Rådjur söker sig oblygt in i bostadsområden och trädgårdar i sin jakt på föda. Lättillgängliga skott står högt upp på rådjurens meny och ofta hämtar sig aldrig de växter som blivit utsatta. Vi visar hur du kan mota bort rådjuren från din trädgård.
    Läs mer

    Fästingar: den ultimata guiden

    De flesta har fått flertalet fästingbett i sitt liv och klarat sig utan problem. Men tyvärr blir fästingarna fler och sjukdomarna de sprider mer vanliga. Borrelia och TBE som man kan få av fästingar kan leda till allvarliga hälsotillstånd. Vi visar hur du undviker att få fästingar och säkra sätt att ta bort dem om du ändå fått en fästing. 
    Läs mer

    Huggorm: den ultimata guiden

    I den svenska naturen finns endast ett fåtal djur som kan vara farliga eller rent av dödliga för oss människor - huggormen är en av dessa. För barn och husdjur är huggormsbett extra farliga. Vi går igenom allt från regler som skyddar huggormarna till vad du kan göra för att slippa dem och minska risken att bli biten.
    Läs mer

    Bananflugor: den ultimata guiden

    Bananflugor, eller fruktflugor som de också kallas, ökar explosionsartat vid vissa tider på året och svärmar kring frukt du har hemma. Honorna lägger ca 500 ägg i frukt och dessa blir till nya flugor på en dryg vecka. Inte så fräsch! Vi visar hur du kan bli av med bananflugor.
    Läs mer

    Åkersnigel: den ultimata guiden

    Åkersnigeln är en avlägsen kusin till den fruktade mördarsnigeln. Den är nästan en lika stor skadegörare i våra trädgårdar, men speciellt i odlingar och jordbruk. Åkersnigeln ger sig på såväl prydnadsväxter som grödor, speciellt på hösten kan de komma i mycket stora antal. Vi visar hur du minskar sniglarnas förekomst.
    Läs mer

    Hårlöss: den ultimata guiden

    Under vissa perioder sprider sig hårlöss som en löpeld i skolor och förskolor. Ofta efter sommarlovet när barnen kommer tillbaka. Kliar sig barnet i hårbotten? Då kan det vara bra att undersöka om det är hårlöss. Vi visar hur du upptäcker lössen och hur du blir av med dem snabbt! 
    Läs mer

    Döda myror i trädgården

    Lite myror skadar inte - de gör dessutom mycket nytta. Men om myrorna tar över uteplatsen och börjar söka sig in i huset så vill man ofta sätta stopp för myrinvasionen. Vi visar i tre enkla steg hur du kan göra!  
    Läs mer

    Flugor: den ultimata guiden

    Flugor på maten, flugor i taket, flugspillning i fönster. Många stör sig på flugorna som invaderar våra hem under sommaren. Det blir inte bättre av att flugor är den vanligaste orsaken till matförgiftningar på våra uteserveringar. Vår guide lär dig mer om flugor och visar vad du kan göra för att slippa dem.
    Läs mer

    5 smarta och gratis sätt att slippa myggplågan i sommar

    Myggmedel, myggmaskiner och myggnät i all ära men de kostar pengar. Det här inlägget visar dig några enkla och framförallt gratis sätt att slippa stickande myggor i sommar.
    Läs mer

    Getingar: den ultimata guiden

    Getingar i glaset, på maten och i värsta fall ett stick. Många vill veta hur man kan slippa påflugna och ofta aggressiva getingar för att kunna njuta av sommaren. Guiden visar hur du undviker getingstick, får bort närliggande bon och hur du bekämpar getingar om det behövs.
    Läs mer

    Mullvad: den ultimata guiden

    Det börjar med ett fåtal hål i gräsmattan. Sedan kan mullvadar fullkomligt ta över platsen. En endan mullvads gångsystem kan sträcka sig över 1000 m2 och mullvaden gräver 100 meter per dygn. Guiden om mullvad visar hur du kommer åt och bekämpar mullvadarna.
    Läs mer
    Copyright © 2024 Stick AB
    To top