Visa alla blogginlägg

Visar taggade inlägg med Sniglar

Nematoder mot mördarsniglar - vanliga frågor (FAQ)

Att bekämpa mördarsniglar med nematoder är lätt. Samtidigt är det en komplicerad form av biologisk bekämpning som många vill förstå innan de provar, eller för att lyckas bäst med sin bekämpning. Vi har samlat många bra frågor från våra kunder så att alla kan ta del av svaren.
Läs mer

Nematoder i jorden - vanligare än du kanske visste om

Du har säkert hört om nematoder mot sniglar om du hittat detta inlägg. Men visste du att du faktiskt redan har nematoder i trädgården, tusentals olika sorter och miljontals organismer? Läs det här inlägget om du vill få stenkoll på nematoder.
Läs mer

Skogssnigel eller mördarsnigel?

Skillnaden på en skogssnigel och en mördarsnigel? Ingen, mördarsnigeln är faktiskt en sorts skogssnigel, en spansk skogssnigel. Den är en av de nio skogssniglar vi har i Sverige. Vi går igenom de 20-tal arter som finns i Sverige och kan förväxlas med mördarsnigel.
Läs mer

Ny nematodprodukt mot sniglar: Nematod S™

Många har hittat nematoder mot mördarsniglar. Det har blivit ett uppskattat sätt att bekämpa då det är giftfritt samtidigt som effekten är bevisat god. Den största invändningen många har är att priset är aningen högt. Nu kommer en produkt som kan ändra på det.
Läs mer

Blir 2018 ett mördarsnigelår?

Vi ville redan nu veta hur utsikterna ser ut för mördarsniglar under 2018; Blir det ett snigelår som många befarar eller decimerades populationen under det tuffa 2017? Vi frågade Sveriges främsta snigelexpert Ted von Proschwitz för att få svaren.  
Läs mer

Mördarsnigelgift

Många är desperata i sin kamp mot mördarsniglar - om det skvallrar antalet gifter mot mördarsniglar. Vi går igenom de vanligaste gifterna, från de tidiga och numera förbjudna snigelgifterna till dagens KRAV-märkta och biologiska alternativ.
Läs mer

Var lägger mördarsnigeln sina ägg?

Hemligheten bakom hur den invasiva arten spansk skogssnigel varit så snabb och framgångsrik i att sprida sig över hela Sverige är äggen. För att stoppa snigelns framfart och skydda de platser som hittills klarat sig är nyckeln att veta mer om snigelns ägg.
Läs mer

Mördarsnigel: den ultimata guiden

Mördarsniglar är en mardröm för alla med trädgård. Vi har samlat allt du behöver veta om mördarsniglar. Guiden om mördarsnigel går igenom allt från hur du känner igen snigelns ägg, till hur du bör sköta komposten och såklart hur du bekämpar sniglarna.
Läs mer

Så bygger du en snigelfälla

Vi visar hur du snabbt och enkelt gör en effektiv fälla för mördarsniglar med saker du redan har hemma - dessutom blir fällan ett dekorativt inslag i din trädgård.
Läs mer

Mikrobiologi mot mördarsniglar: Nemaslug nematoder

Den nya, miljövänliga och hypereffektiva metoden att bekämpa mördarsniglar med nematoder vinner mark. Men hur fungerar det egentligen och hur gör man rent praktiskt? Vi tar oss långt ner i marken för en grundlig genomgång.
Läs mer

Mördarsniglarna är här!

Skinande vårsol som fått upp marktemperaturen till 4-5 grader och därefter regn gör att mördarsniglarna kryper fram. Vill du undvika en invasion är det dags att börja bekämpa.
Läs mer

Fungerar ekologisk bekämpning av skadedjur?

Biologiska och ekologiska alternativ blir allt viktigare för svenskar, för att skydda miljö, barn och husdjur. Men går det att bli av med malar, myror, mördarsniglar och andra skadedjur utan hjälp av kemikalier, och är det lika effektivt?  
Läs mer

Kännetecken mördarsnigel - lär dig att känna igen den!

Mördarsnigeln är ibland väldigt lik vår svenska skogssnigel. För att du ska undvika att ge dig på fel snigel ska vi visa några enkla sätt att se skillnad på sniglarna.
Läs mer

Mest sedda

Nyhet: Test av Victor Smart-kill med Wifi

|

Test av Mottlock®: populär malfälla

|

Nyhet: Giftfritt utomhussystem för råttkontroll - Goodnature A24

|

Mikrobiologi mot mördarsniglar: Nemaslug nematoder

|

Copyright © 2017 Pinweel AB
To top