AMT 100 + RapidAction

Mångfacetterad och kraftfull myggfångare för ytor upp till 1500m2
AMT 100 + RapidAction
799 kr
Amplecta AMT100 plus Rapid Action AMT100
Köp
Snabb leverans: 1-2 dagar
Finns ej i lagret
.
Finns ej i lagret
Beskrivning
Dokument
Förpackning

AMT100 är en kraftfull och prisvärd myggfångare som är anpassad för att skydda en normal villatomt (upp till 1500m2). AMT100 är en avancerad produkt byggd för svenska förhållanden med följande fördelar:

 1. Rejäl täckningsyta för en normalstor villatomt
 2. Sex fångstmetoder och stark vakuumfläkt
 3. Enkel och med låg strömförbrukning

Så fungerar den

AMT100 attraherar och fångar myggor och knott med 360 graders fångstvinkel och sex kombinerade metoder: koldioxid, mjölksyra, oktanol, UV-ljus, värme samt färg. Alla dessa lockmedel samspelar för att effektivt locka myggor i fällan som för myggan liknar ett byte.

Maskinen klarar att täcka ett område om upp till 1500 m2 (cirkel med 44 meter i diameter). Notera att maskinen även attraherar och fångar andra flygande insekter såsom flugor, bromsar, malar och nattfjärilar.

Enkel elansluting 220V med transformator (ingår) eller med adapter till 12V (tillbehör - ingår ej), samt låg energiförbrukning om endast 24,8W.


 Erbjudandet inkluderar 1st Rapid Action Fusion Oktanol doftpatron (grön).


Så gör du

 1. Placera utomhus i skugga och i skydd mot regn. Sätt gärna maskinen högt eller häng den från ex. ett träd (40 cm ovan mark) - då syns den bäst för myggor
 2. Sätt in doftpatron/Oktanol
 3. Koppla in elkabel till elnät (helst med jordfelsbrytare för att undvika skador ex. vid blixtnedslag)
 4. Töm fångstbehållaren med jämna mellanrum för enklare rengöring
 5. Vinterförvara produkten under tak och i plusgrader

För att öka effekten på AMT100 rekommenderas CO2 Booster AMT som möjliggör att koppla CO2 till produkten och därmed ytterligare attrahera myggor. 

1st AMT 100 myggfälla, 1 st Nätkabel, 1st Rapid Action Fusion Oktanol doftpatron (grön), 1st Finmaskig fångstpåse. [Tillval som ej ingår: CO2 Booster kit och 12V biladapter]

Kundrecensioner
Denna produkt fångar insekter, verkar bra
Verifierad köpare
Fungerar bra. Enkel och myggorna ligger i påsen
Verifierad köpare
Vi har haft den tidigare och tycker det hjälper mot mygg och knott. Ni har en snabb leverans 👍
Verifierad köpare

Vanliga frågor

Säsongsstart myggfångare

När bör jag börja använda myggfångaren?

Den enkla tumregeln är att ju tidigare på våren du ställer ut myggfångaren, destå bättre och större möjlighet att påverka myggbeståndet. Dock är det så att mygg- och knottägg kläcks först när utomhustemperaturen är någorlunda stabil över 10 grader. Alltså är det onödigt att börja använda maskinen dessförinnan.

Placering myggfångare

Var ska jag placera Mosquito Magnet Independence för bäst resultat?

Då Mosquito Magnet Independence är en utrotande myggfångare lockar den till sig myggor för att sedan fånga in och döda dem. Med fördel placerar du maskinen på din tomt men ca 20-50 meter från de platser där ni vanligen vistas i trädgården - maskinen får då maximal effekt på myggbeståndet inom området du vill täcka och lockar dessutom bort myggorna från där ni är.

Regn myggfångare

Måste jag ta in eller täcka myggfångaren när det regnar mycket?

Nej, maskinerna är byggda för att klara regn, dock skadar det inte eftersom myggorna ändå inte är ute vid regnväder - det kan öka livslängden på maskinen till viss del. Tänk på att vattenspridare inte ska riktas så att de sprutar vatten på maskinen, detta då maskinen är anpassad att klara vatten som kommer naturligt - vattenspridare kan spruta in vatten med högre hastighet och från andra håll vilket kan göra att maskinen tar skada. 

UV-lampa

UV-lampan på min nya Predator Dynamic lyser inte, vad är fel?

Lampans UV-ljus är inte synligt i dagsljus. Testa lampan på natten, då bör du kunna se svagt lila sken.

Om det visar sig att lampan är trasig så finns det nya lampor att beställa.

Gasol- eller eldriven myggfångare

Vad är bäst, gasoldriven eller eldriven myggfångare?

Gasoldrivna maskiner fungerar avsevärt bättre i alla förhållanden. Den enkla förklaringen är att de helt enkelt har fler attribut (lockmedel) som liknar en människa och därmed attraherar mygg mer effektivt. Dock är såklart prislappen en viktig aspekt så har du bara små myggproblem kan en elektrisk maskin vara att föredra.

Val av gasolflaska

Vilka gasolflaskor rekommenderas till era myggfångare?

Nästan alla gasolflaskor fungerar för våra myggfångare. Gasol kan du smidigt köpa på de flesta bensinstationer. För att gasolen ska räcka länge rekommenderar vi de relativt stora gasolflaskorna P11 och PC10.

Mygga myggfångare Tabell gasolflaskor

 

FlaskaGasolinnehåll (kg)Flaskvolym (liter)Vikt inkl. gasol (kg)
P11112626
PC10102417
Vinterförvaring myggfångare

Hur ska jag förbereda och förvara min myggfångare över vintern?

 1. Gör rent apparaten grundligt från smuts och döda insekter, torka eller borsta.
 2. Stäng ventil till gasolflaska och koppla bort regulatorn till gasolflaskan (vissa modeller, ex. Mosquito Magnet, har en speciell rengöringspatron för att rengöra maskinens flödessystem)
 3. Sätt maskinen i förvaring under tak med en temperatur över 0 grader

Ovan är generella instruktioner men se också specifika instruktioner kring förvaring för just din maskin (märke/modell). 

Placering myggfångare skugga

Varför står det i instruktionerna att jag ska ställa myggfångaren i skugga?

För att få maximal effekt ska myggfångaren placeras där det finns mest mygg och knott. Då mygg och knott föredrar skugga framför direkt solljus bör också maskinen placeras där.

Relaterade produkter
Copyright © 2024 Stick AB
To top