Så bygger du en snigelfälla

  Egen snigelfälla

  Vi visar hur du snabbt och enkelt gör en effektiv fälla för mördarsniglar med saker du redan har hemma - dessutom blir fällan ett dekorativt inslag i din trädgård.

  Det finns flertalet bra fällor för mördarsniglar på marknaden men många vill av intresse eller för att spara pengar bygga en själv. Vi har tagit fram en gör-det-själv-fälla som du snabbt, enkelt och med saker som du säkert redan har hemma sätter ihop.

   

  En enkel fångstfälla

  Med vår fälla slipper du såga, klippa och annat som många andra gör-det-själv fällor kräver, förhoppningsvis är det så enkelt och rakt på sak så att du faktiskt går ut och gör det på direkten.

  Syftet med fällan är att fånga och döda så många sniglar som möjligt. Fällan fylls med något smaskigt flytande lockbete som både drar till sig sniglar och dränker dem. Fällan grävs oftast ned i marken och täcks över med lock för att undvika att djur tömmer fällan eller att människor trampar i den och skadar sig. En populär produkt att köpa om du inte vill bygga själv är Sluggers snigelfälla 2-pack.

   

  Så här gör du

  1. Välj en bra plats för fällan, nära där du vill skydda och helst där du sett mycket sniglar
  2. Gräv ett hål med samma djup och övriga mått som behållaren du valt och sätt ned behållaren i hålet
  3. Placera några mindre stenar i en cirkel runt hålet med öppningar så att sniglar ska kunna krypa in efter att du placerat en kruka eller platt sten ovanpå som lock
  4. Fyll fällan till ca. 50% med exempelvis öl (bör vara flytande lockmedel)
  5. Placera krukan (eller den stora platta stenen) ovanpå de mindre stenarna så att den ligger stadigt och som ett lock täcker ovansidan av fällan
  6. Töm fällan regelbundet och byt ut lockmedel vid behov

  Det här behöver du

  Vi har försökt använda saker som de flesta har hemma eller iallafall enkelt tillgängligt. Målet är att du inte ska behöva köpa något eller använda material som innehåller ämnen som skadar miljön.

  • Kruka (eller stor platt sten)
  • Eventuellt 3-7 mindre avlånga stenar
  • 1 behållare (ex. glasspaket med djup ca 12 cm)
  • Spade
  • Flytande lockmedel (ex. öl)

   

   

  Tips: tänk på var du placerar fällan, dels så att den passar in men också så att den har möjlighet att fånga många sniglar. Ett bra val av kruka eller sten gör också att fällan smälter in bättre och idealiskt blir ett naturligt inslag i trädgården.

  När du är klar har du en snigelfälla som är helt giftfri och kan användas en livstid i kampen mot mördarsniglarna. Dessutom om du placerat fällan bra så smälter den säkert in vackert i trädgården, härligt!

  Vidare läsning

  Vill du bli expert på hur du bekämpar mördarsniglar?

  Huvudbild i inlägget: Snigelfälla under kruka [© Stick.se]

   

  Relaterade produkter
  Copyright © 2024 Stick AB
  To top