Test: Thermacell vs. Nitecore myggskydd

Test myggskydd zon Thermacell Nitecore

Thermacell var den första myggskyddszonen och har länge varit i stort ensam på marknaden. Tills nu… Nitecore har utvecklat en rad nya myggskydd med snygg design och smarta features. Här jämför vi gamla trotjänaren Thermacell med nya uppstickaren Nitecore.

 

Tävlingen om marknaden för portabla myggskydd som används på jakt, fisketurer, camping, vandring eller stationärt på uteplatsen har börjat. Myggskydden vi testar har gemensamt att användaren slipper myggmedel på kroppen och istället kommer myggskyddet av s.k. myggmattor som vid uppvärming avger myggavvisande medel. Dock skiljer sig produkterna åt när det gäller attribut som design, användbarhet och tålighet, vilket vår jämförelse kommer att visa. 

För jämförelsen har vi valt mellan-modeller för respektive varumärke (alltså varken värsting- eller budgetmodell), som vi anser är mest representativa för varumärket och modellserien som helhet. Dessa är Thermacell MR350 och Nitecore EMR06.

 

Produktdata 

Grunddata för respektive produkt:

Tabell myggskydd

EMR06 AirPods

*Drifttid är inte helt relevant för jämförelse då Thermacell drivs av butangas som byts ut när den tar slut medan Nitecore har inbyggt laddningsbart batteri som laddas upp igen eller drivs med powerbank om användaren önskar öka drifttiden.
**Listpris tar ej i beaktande övrigt som ingår i produkten. Med Nitecore EMR06 ingår tex. MOLLE bältesklipp samt USB-C-kabel för laddning, medan Thermacell MR350 innehåller myggmattor för 12 timmars skydd.

 

Jämförelse Nitecore vs. Thermacell

Nedan har vi listat och jämfört viktiga aspekter för ett portabelt myggskydd. Dessa grundar sig dels i produkternas säljargument och dels i användares upplevda nyckelområden. För varje aspekt har vi satt poäng utifrån produkternas prestation:  

 

Grundfunktion: Nitecore 4 | Thermacell 4

Både Nitecore EMR06 och Thermacell MR350 erbjuder ett zonskydd på 20 m², vilket speglar en likvärdig grundläggande effektivitet i att avvisa mygg med hjälp av uppvärmda myggmattor. Myggskyddets styrka och zonens storlek är identisk vilket beror på att samma sorts myggmattor värms upp i produkterna på samma sätt.

Användning: Nitecore 5 | Thermacell 3

EMR06 står ut med sin överlägsna användarvänlighet, med en design som är intuitiv även för förstagångsanvändare med endast en knappp, enkla instruktioner och en okomplicerad driftsprocess. I kontrast kan Thermacell MR350 kräva mer bekantskap för att optimera användningen och se att gasen är på mm., vilket kan vara en hinder för omedelbar användning direkt ur förpackningen.

Portabilitet: Nitecore 5 | Thermacell 3

Nitecore är hälften så hög och hälften så tung som Thermacell. Nitecore är helt klart diskret, liten och lätt vilket framgår extra tydligt i jämförelse där Thermacell närmast upplevs som kolossalt överdimensionerad. Eftersom Nitecore EMR06 drivs med batteri kan den tas med på flygresa, till skillnad från Thermacell vars butangas inte kan tas med för backpackern.

Tålighet: Nitecore 5 | Thermacell 2

Nitecore är IPX5-klassad vilket innebär att den är regntålig, den är dessutom stöttålig och ska klara fall från 1,5 meters höjd. Thermacell får enligt produktinfo inte utsättas för regn och ingen information påvisar att den är testad för stöttålighet.

Design: Nitecore 4 | Thermacell 2

Nitecore har enligt vårt tycke ett mer modernt och stilrent utseende. Detta är dock såklart en smakfråga och det finns säkert de som tycker precis tvärtom och föredrar Thermacells mer kantiga uppsyn.

Pris: Nitecore 3 | Thermacell 3

Enligt listpris är Nitecore 130 kr (26%) billigare. Dock kan priser variera över tid och hos olika säljare samt att olika tillbehör ingår. Tex. innehåller Thermacell 12 timmars myggmattor medan Nitecore innehåller MOLLE bältesklipp och USB-C-kabel för laddning.


Totalpoäng: Nitecore EMR06 26(30) poäng | Thermacell MR350 17(30) poäng.

Vinnare test 2024 myggskydd

 

Testvinnare: motivering   

Utseende och design har spelat in i vår bedömning. Thermacell ser gammal och bekant ut medan Nitecore ser fräsch ut och mer som den hör hemma 2024. Nitecore EMR06 imponerar med sin exceptionella portabilitet och eleganta design. Den snygga och funktionella designen som testpanelen upplever bekräftas också av att Nitecore vunnit en rad priser för sin design.

Men mest vikt har vi lagt vid nyckelfaktorer som har betydelse för faktisk användning. Givet hur portabla myggskydd används på tex. vandring så vill användare ha en smidig och lätt produkt att ta med sig. Det är ett stort plus att EMR06 är regntålig och klarar att ta lite stryk. Nitecore EMR06 är dessutom betydligt lättare och mer kompakt än Thermacell MR350, vilket gör den till ett perfekt val för äventyrare och utomhusentusiaster som värdesätter utrymmeseffektivitet, kombinerat med bra prestanda och estetik. 

Nitecore EMR06 framstår i jämförelse som den överlägsna produkten, vilket bekräftas av dess bättre prestanda i nyckelkategorier såsom portabilitet, tålighet och design. När poäng för vardera aspekt summerats är den tydliga vinnaren Nitecore EMR06 med totalt 26 poäng mot Thermacell MR350s 17 poäng. Känslan att det var bättre förr infinner sig inte riktigt.. Nitecore har helt enkelt lyft både design och funktioner så pass att Thermacell inte hänger med.

Relaterade produkter
Copyright © 2024 Stick AB
To top