Musborst™ 1 m för tätning

Byggnadsskydd / tätning mot gnagare med bibehållen luftspalt
Musborst™ 1 m för tätning
178 kr
Finns i lager
Förläng leveranstid
.
Förläng leveranstid
Beskrivning
Dokument
Förpackning

Musborst™ är ett enkelt, snabbt och hållbart sätt att säkra byggnder mot angrepp från möss och råttor. Borsten pressas in i springor och håligheter där den hindrar gnarare från att ta sig in. Musborst för tätning är:

  • Effektivt och diskret
  • Oöverträffad hållbarhet
  • Enkel montering utan verktyg

Så fungerar musborst

Musborst kan du använda i diverse större håligheter och springor i behov av tätning och skydd mot intrång från gnagare. Möss och råttor avskräcks effektivt från att ta sig igenom där musborst är monterad, tex. under kanten på fasad / läkt där det finns en springa mot husgrunden, vid ventiler eller rörgenomföringar. Musborst hindrar möss från att ta sig in i väggar vilket annars är ett vanligt sätt för möss att etablera sig.

Springor som kan tätas med musborst bör var mellan 30-90 mm. Mindra springor gör att borsten blir för tät för att släppa igenom luft, medan större springor lämnar utrymme som gör att gnagare kan ta sig förbi.

Musbort används modulärt där flera enhetes sammanfogas eller bitar kapas för att passa in exakt den längd som önskas.

Samtidigt släpps luft igenom vilket kan vara ett måste i exempelvis en luftspalt där vätska måste kunna transporteras ut med luften. 

Se också Musborst 10 m och fler mängdrabatter.

OBS. Eftersom musborst släpper igenom vatten kan den även användas för att skydda byggnader mot påverkan av organiskt material, exempelvis genom att placeras:

  • I struprör eller dränering för att hindra löv och andra material från att fastna och sätta stopp.
  • Mellan stentrappor och andra konstruktioner där det finns en luftspalt mot husfasaden som riskerar att samla löv och annat organiskt material. 

Med andra ord är musbort ett mångsidigt byggnadsskydd med flera användningsområden.


Mått och material: längd 1 meter och diameter 100 mm. Borsten består av UV-beständig polypropen som sitter monterad på tvinnat rostfritt stål. Ståltråd som stomme gör att flera produkter kan sammanfogas till önskad längd. Borsten går att böja och forma, ex. för en 90-gradig vinkel.


Så använder du musborst

Montering av musborst kräver inga verktyg, inte heller några fackmannakunskaper. Följande bör du tänka på vid montering:

  1. Passar springor/håligheter som är 30-90 mm på endera ledd och anpassar sig inom intervallet till hålrummets storlek och form.
  2. Pressa helt enkelt in borsten i utrymmet, den expanderar då och håller sig på plats.
  3. Musborst kan monteras antingen vertikalt eller horisontellt.
  4. Sammanfoga flera musborst till önskad längd och kapa med avbitartång vid behov.
  5. Tänk på att inte lämna utrymme mellan om flera musborst monteras.

 1st Musborst för tätning (1 meter lång)
Relaterade produkter
Copyright © 2021 Stick AB
To top