Sluggers® snigelmedel 5kg

Biologiskt nedbrytbar och ekologisk bekämpning av mördarsniglar för 2000 m2
Sluggers® snigelmedel 5kg
719 kr
Finns i lager
Skickas 2021-06-16
.
Skickas 2021-06-16
Beskrivning
Dokument
Förpackning

Sluggers snigelmedel är ett bekämpningsmedel mot sniglar som är godkänt för ekologisk odling:

  • Baseras på ämnen som finns naturligt i miljön.
  • Pelletsform med regnbeständig patenterad formula.
  • Skonsamt för husdjur, fåglar, daggmaskar, bin och andra nyttodjur.

Så fungerar Sluggers snigelmedel

Snigelmedlet verkar lockande på alla sniglar som orsakar skador på växter. Sniglarna föredrar kornen framför växter. Efter att ha ätit av medlet slutar de äta helt och hållet på grund av att medlet framkallar en mättnadskänsla. Sniglarna drar sig tillbaka till sina gömställen där de ovetandes svälter ihjäl. 

Medlet har en patentskyddad sammansättning och ett helt nytt verkningssätt som bl.a. innebär att bekämpningsresultatet inte försämras av regn och fuktig väderlek - tillfällen då sniglar är särskilt aktiva.

Hållbarheten är mer än 5 år vid korrekt förvaring.

Tillåten för ekologiska odlingar (Eco-cert certifierat) och utan karenstid efter behandling.

Så använder du Sluggers snigelmedel

  1. Fördela jämnt på marken, ej i strängar eller högar, mellan växterna som ska skyddas. Dosera 2,5 g/m2 (1/2 rågad tesked). 
  2. Kornen strös ut tidigt på kvällen, gärna i fuktig väderlek om tillfälle ges. 
  3. Sniglar lockas bäst till kornen om de hålls fuktiga. Kornen bör därför vattnas då och då på torra ställen om regn uteblir. De kan fuktas upprepade gånger utan att förstöras.
  4. När betet ätits upp bör man strö ut på nytt. Max. 4 doser per år får användas.

Notera att nya doseringsinstruktioner gör att produkten täcker en dubbelt så stor yta som tidigare angivet (och vad som framgår på förpackningen). Dvs. 5 kg täcker upp till 2000 m2 (tidigare 1000 m2), 500 g täcker 200 m2 istället för 100 m2 osv.

Få ut maximalt av produkten

Fåglar misstar ibland pelletsen för föda, de tar inte skada men kan göra att pelletsen tar slut i onödan. Likaså kan regn lösa upp pelletsen. Vi rekommenderar därför produkten Snigelbaren för att få medlet att räcka längre.


Viktig produktinformation: Använd växtskyddsmedel och biocider med försiktighet. Läs alltid etiketten och produktinformationen före användning. 

Bekämpningsmedel klass 3 (får användas av privatpersoner), reg. nr. 4414 (samma som Neudorff Ferramol Snigel Effekt). Aktiva ingredienser: Järn(III)fosfat 0,99 vikt-%.

Förvaras oåtkomligt för barn. Förorena inte vatten med produkten eller dess behållare. För att undvika risker för människors hälsa och för miljön, följ bruksanvisningen.
Läs merVisa mindre

5 kg Sluggers (räcker till behandling av upp till 2000 kvadratmeter). Innehållsämne: 10 g/kg järn-III-fosfat.

Vanliga frågor

Kombinera järnfosfat och nematoder

Kan jag kombinera järnfosfat och nematoder och behandla med båda samtidigt?

Absolut, järnfosfat och nematoder påverkar påverkar inte varandras effektivitet negativt. Dessutom eftersom de verkar på olika sätt så borde du få en kraftfullare bekämpning.

Relaterade produkter
Copyright © 2021 Stick AB
To top