Snigelbarriär

    Barriärer av exempelvis mineralgranulat eller koppartejp runt rabatter ger ett effektiv skydd mot mördarsniglar.

    Alla produkter

    Visa fler

    Köp-guide snigelbarriär

    Den här sektionen går igenom olika sorters snigelbarriärer för att hjälpa dig hitta rätt lösning för dig.

     

    Vad är en snigelbarriär?

    En snigelbarriär har som uppgift att hindra sniglar från att ta sig till en viss yta som du vill skydda och freda från angrepp, tex. en odling, en speciellt utsatt eller dyr växt eller kanske ett växthus. Barriärer kan se ut på olika sätt och fungera på olika sätt men gemensamt har de att de stoppar sniglar. 

    Snigelbarriärer kan vara vätskeabsorberande pulver som sniglarna ogärna passerar på grund av det obehag som skapas. Eller så är det en enkel plastmur med böjd överkant som gör det omöjligt för sniglar att krypa över. Det finns till och med elstängsel i miniatyr för mördarsniglar - dessa tycker vi är för krångliga, bristfälliga i funktion och framförallt dyra så dessa är inget vi säljer eller förespråkar.

     

    Vilken sorts snigelbarriär passar mig?

    Det finns flera sorters snigelbarriärer och det är inte alltid så lätta att veta vilken man ska köpa. Här går vi igenom de vanligaste snigelbarriärerna, hur de fungerar och var de passar att användas så att du ska kunna se vilken som är rätt för dig:

    • Granulat eller pulver: Det finns ämnen som hindrar sniglar att röra sig genom en behandlad yta. Ofta är medlen vätskeabsorberande vilket sniglar som är blötdjur och beroende av en känslig och hög vätskebalans i möjligaste mån undviker. En nackdel med granulat som barriär är att de regnar eller blåser bort efter tid och då måste fyllas på igen. Fördelar är att de är diskreta och lätta att använda. Se Natria snigelbarriär.
    • Koppartejp: Passar bäst för krukor eller pallkragar där tejpen kan fästas runt om på en jämn yta. När en blöt snigel kommer i kontakt med koppartejpen sker en lite elektrisk urladdning som kommer av statisk elektricitet som byggts upp i materialet. Detta skapar obehag för snigeln och gör att de undviker kontakt med tejpen. Se Koppartejp mot sniglar.
    • Staket: Snigelstaket skapar en fysisk barriär eller mur vilket hindrar sniglarna från att ta sig in. Perfekt för odlingar och växter där staketet också fungerar som en trevlig avgränsning mot resten av trädgården. Se Natural Control snigelstaket.

     

    Vilken snigelbarriär är bäst?

    Vi anser att Natria snigelbarriär fungerar bäst. Den är enkel att använda, flexibel i var och hur den kan användas för att skydda diverse saker i trädgård eller odling. Dessutom är den diskret och lämnar inte något negativt avtryck i miljön.

     

    Vilka fördelar har en snigelbarriär?

    Här är de vanligaste skälen att välja snigelbarriär framför andra alternativ för att slippa sniglarna:

    1. Hållbart och beständigt: När din snigelbarriär väl är på plats (givet att du valt tex. staket eller koppartejp) så behöver den sällan något underhåll utan skyddar mot sniglar under lång, lång tid.
    2. Säkra och skonsamma: Snigelbarriärer innehåller inte gifter eller annat som kan skada människor, djur eller insekter. De hindrar sniglarna fysiskt och skadar faktiskt inte ens sniglarna. Så det är ett djur- och insektsvänligt sätt att hålla sniglarna borta.
    3. Miljövänliga: Barriärer håller länge och innehåller inte miljöfarliga ämnen vilket gör dem till en miljömedvetet alternativ för att hålla sniglar borta.

     

    Vad ska man tänka på när man sätter upp en snigelbarriär?

    Följande saker är viktiga att tänka på när du sätter upp en snigelbarriär:

    • Lämna inte öppningar: För att snigelbarriären ska vara verksam krävs det att den är helt “tät”, dvs. utan springor eller öppningar som sniglar kan använda för att ta sig in. Det räcker med att en snigel som bär på ägg tar sig in så kan du plötsligt ha större problem med sniglar innanför barriären än utanför.
    • Håligheter i mark: Speciellt för snigelstaket är det viktigt att trampa till marken vid och rund staketet så att det inte finns några underjordiska snigelgångar som sniglarna kan använda för att ta sig in.
    • Hantering av jord och växter: När barriären är uppe gäller det att inte själv råka introducera sniglar innanför skyddet. Vanligast är att man flyttar jord eller växter och då av misstag råkar få med snigelägg. Barriären gör varken från eller till om sniglar redan finns på insidan så att säga.

     

    Vanliga frågor om snigelbarriärer

    Här följer de vanligaste frågorna vi fått från kunder om snigelbarriärer:

    Kan sniglar krypa över en snigelbarriär upp för en vertikal yta?

    De flesta sniglar kan med lätthet kräla rakt upp på en mur eller bräda som ställts upp som skydd. Snigelstaket har därför en böjd kant längst upp som effektivt stoppar sniglarna, så av den anledningen kan de inte kräla över barriären.

    Kan sniglarna inte krypa under snigelstaketet?

    En korrekt monterad snigelbarriär går hela vägen ned till underlaget och lämnar inga springor som sniglar kan ta sig in genom. Endast i yttersta undantagsfall kan en underjordisk gång finnas som passar snigeln och kan göra att de kan ta sig in. För att undvika det kan man trampa till marken runt snigelstaketet för att försäkra sig om att marken är ordentligt packad och stänga eventuella gångar.

    Copyright © 2024 Stick AB
    To top