Mygghjälte i sommar? Så bekämpar du mygg!

Midsommarfirande slippa mygg

Nu kan du se till att bli den populäraste gästen på midsommarfesten. Vår stora genomgång av myggmaskiner kan rädda festen och resten av sommaren från myggplågan.

Vi längtar efter midsommar, starten på den härliga svenska sommaren och semester för många. Men då påminns vi om en av sommarens få irritationsmoment - stickmyggan. Vi har gått igenom myggmaskiner som inte bara kan rädda midsommar men också ge dig en skönare sommar. För att du ska leva dig in i valet av myggmaskin gör vårt test och se vilken typ av person du är på midsommarfesten.

 

Vilken typ är du på midsommar?

På varje midsommarfirande finns det en blandning av personer och personligheter, vilket också reflekteras i valet av myggskydd. Se om du känner igen dig i någon av personligheterna:

Egoisten
Vaktar sin vinflaska som en hök och delar inte gärna med sig ens när denne blir tillfrågad. Lite av en Ove från tv-serien Solsidan men på midsommarfesten. Ove föredrar myggmedel eller en personlig myggskyddsdosa som täcker endast 1 m2 och därmed bara skyddar en person, egoisten själv.

Hjälten
Lagom till första nubben eller myggbettet lägger denne upp en portabel skyddszon mot mygg på bordet och river av en glad nubbevisa som får festen att lyfta. Efter att applåder och glada tillrop tystnat njuter gästerna kring bordet av Thermacell MR150 som täcker hela 20 m2 och erbjuder ca. 96% myggfrigaranti.

Drömgästen
Blir alltid bjuden och inte undra på det, denne tar alltid med sig några extra blommor till kransarna, jordgubbar och oftast en väl avvägd och användbar present till värden/värdinnan/värdparet. Årets naturliga val av present är en Thermacell Halo, en väl praktisk present som erbjuder skydd mot mygg om 20 m2 resten av säsongen och år framöver.

Bindefeld
Festfixaren har spenderat dagar på förberedelser, allt för att körschemat för dagen ska fungera som en väloljad maskin och för att gästerna ska kunna njuta fullt ut. Blommor, sånghäften, traditionsenlig mat och dryck är allt på plats. Dessutom för att slippa objudna stickande gäster har denne införskaffat en kraftfull myggfångare, AMT100. Med kraft direkt från eluttaget håller den dag som natt 1500 m2 fritt från mygg så att festen kan fortsätta ostört in på småtimmarna.

Värstingen
Förutom fräcka solglasögon och snabb båt eller bil har värstingen laddat för att bräcka alla på festen. Med i baggaget har denne inte mindre än en Mosquito Magnet Independence - en maskin som erbjuder hela midsommarängen med omnejd frihet från mygg med en utrotande effekt på myggor om hela 4000 m2. Midsommardansen förflyttar sig snabbt från den klassiska stången till Mosquito Magnet som blir dansens mittpunkt.

Känner du igen dig själv eller dina vänner bland personligheterna? Vi gillar alla personerna då de på olika sätt bidrar till en myggfri sommar!

 

Vilken myggmaskin ska jag välja?

Kanske fick du inte tillräckligt med fakta i midsommaranalogin så för att underlätta valet av myggmaskin har vi sammanställt en mer formell jämförelse av de olika myggmaskinerna för utomhusbruk. Alla produkterna är bra alternativ i sina respektive områden och har alla klarat test samt bevisat sig över tid, men nedan följer de viktigaste skillnaderna.

*Det finns också en aningen mindre avancerad version av Independence, Mosquito Magnet® Pioneer.
**Refiller för olika produkter: Thermacell Refill, AMT100 Rapid Action, Mosquito Magnet Octenol.

Vilken myggmaskin som passar dig beror helt på din situation, hur, var och när du tänker dig att använda maskinen. Thermacell MR150 är perfekt för dig som rör på dig mycket och vistas utomhus medan de andra produkterna är mer anpassade för dig som vill ha myggskydd till huset, uteplatsen, balkongen eller sommarstället. Thermacell Halo är ett diskret och välkommet tillskott på uteplats eller balkong medan de andra maskinerna är anpassade för betydligt tyngre arbetsbörda.

Sedan är det ju såklart en fråga om plånboken… Mosquito Magnet Independence är en värstingmaskin, men få har behov och pengar som gör köpet självklart. Ett alternativ är den aningen enklare Mosquito Magnet modellen Pioneer, halva priset men fortfarande en mycket bra och kraftfull maskin. Det andra alternativet är självklart svensktillverkade AMT100, anpassad för svenska förhållanden och en normalstor tomt, som du med gott samvete kan köpa tio av för samma peng som Independence.

Hoppas vi hjälpt dig att navigera myggmaskinjungeln till myggmaskinen som passar just dig, och glad midsommar!

Vill du lära dig allt om hur du slipper mygg?

 

Huvudbild i inlägget: Midsommarfirande. ©Stick.se

 

 

Relaterade produkter
Copyright © 2024 Stick AB
To top