Musskrämmare ultraljud

    Musskrämmare som med hjälp av ultraljud eller elektromagnetiska pulser skrämmer bort alla gnagare.      

    Alla produkter

    Visa fler

    Köp-guide musskrämmare ultraljud

    Här presenterar vi olika aspekter kring ultraljudsskrämmare mot möss (kallas ibland elektriska musskrämmare eller musavskräckare), för att hjälpa dig hitta en lösning som passar din specifika situation.

     

    Hur fungerar ultraljudskrämmare mot möss?

    Musskrämmor sänder ut högfrekventa ljudvågor (ultraljud) som generellt inte är hörbara för människor men för möss och andra smågnagare. Ultraljuden uppfattas som både skrämmande och störande för möss, troligtvis då ljuden uppfattas som onaturliga för mössen och de som små villebråd för rovdjur utvecklats att sky ljud och rörelser som kan uppfattas som hot.

    För att bibehålla skrämseleffekten så varieras oftast frekvens och rytm på ultraljudet, detta för att mössen inte ska vänja sig vid ljuden - helt enkelt för att skrämmaren ska vara effektiv en längre tid.

    VIssa ultraljudsskrämmare mot möss skickar även ut elektromagnetiska pulser genom vägguttaget som sprider sig via elkablar i fastigheten. Dessa ska då ge ytterligare effekt och dessutom på svåråtkomliga platser genom att skrämselpulserna sprider sig via kablage i väggar och golv-/taklager. 

     

    Vilken sorts musskrämma passar mig?

    Det finns en uppsjö olika elektriska musfällor på marknaden och är inte alltid lätta att veta vilken man ska köpa. Här följer några aspekter att fundera på som kan underlätta ditt val:

    • Batteri eller vägguttag: Generellt används musskrämmare inomhus där det finns eluttag men det finns de som vill ha en skrämmare i bil, förvaringsbod, husvagn, sommarstuga eller andra utrymmen där det inte finns el draget - då finns musskrämmare som går på batteri.
    • Hur stor yta som ska skyddas: Beroende på hur stor yta man vill skydda så finns olika starka musskrämmare, oftast är ytan som skyddas angivet i kvadratmeter. Det man bör tänka på är att ljudbilden (hur ljudet sprider sig i ett utrymme) ser väldigt olika ut i olika utrymmen beroende på framförallt hur väggar och möbler är placerade. Vi rekommenderar att man tar en produkt som har 20-40% högre täckning i m2 mot den yta som ska skyddas för att öka chansen att ljudet täcker hela området.
    • Pris: Självklart är priset avgörande för de flesta, men också i relation till kvalitet och funktion hos produkten. Den produkt vi anser är mest prisvärd är Ultraljud mot möss 80 m2 som är ett 4-pack till överkomligt pris, samtidigt som produkten har attribut som anpassade frekvenser och varierat ljudtryck.

     

    Vad är fördelarna med musskrämmor?

    Här är de vanligaste skälen som våra kunder angett för att köpa en elektrisk musfälla:

    1. Praktiskt: Den i särklass vanligaste anledningen som kunder anger varför de väljer en musskrämma istället för andra alternativ är att det är så praktiskt. Musskrämman installeras oerhört lätt, behöver inte skötas löpande och genererar inga döda möss att ta hand om.
    2. Humant: Många gillar inte tanken på att skada eller döda möss trots att mössen innebär ett stort problem och kan göra stor skada i hemmet. Då känns en musskrämma som rätt val då den inte på något sätt skadar mössen.
    3. Säkert: Till skillnad från musfällor så har musskrämmare inga dödande delar som användaren, barn eller husdjur riskerar att göra sig illa på.
    4. Miljövänligt: TIll skillnad från speciellt musgifter så är musavskräckare helt giftfria och miljövänliga
    5. Diskret: Musavskräckare smälter in diskret tillsammans med annan hemelektronik och jobbar i det tysta för att hålla möss borta.

     

    Vilka vanliga misstag gör folk med musavskräckare?

    Följande är klassiska misstag många gör när de skaffar elektriska musskrämmare:

    • Börjar för sent: Ofta agerar man först när musproblemet blivit omfattande. Risken är då att mössen byggt bon kring platsen och är betydligt svårare att skrämma bort.
    • Tar inte tag i grundproblem: Möss söker sig till platsen av en orsak, kanske finns det fågelmat i överflöd, kanske är huset inte tillräckligt tätat mm. För att på lång sikt slippa mössen kan man inte lägga all tillit till musskrämmare utan bör även se till att få bort föda för mössen och täta huset för att ge mössen mindre möjligheter att ta sig in. 
    • Använder inte komplement: Möss tenderar att vänja sig vid musskrämmare efter en tid, troligtvis när maten i naturen tar slut och det blir ogästvänligt kallt. Då bör man vara beredd att komplettera musskrämmaren med musfällor och tätning av huset för att få ett säkrare stopp för mössen. Skrämseln från ultraljud tycks dessutom vara mer effektiv om den kombineras med ett faktiskt fysiskt hot som musfällor.

     

    Vanliga frågor om musskrämmare med ultraljud

    Här följer de vanligaste frågorna vi fått från kunder om ultraljudsskrämmare:

    Stör musskrämmare husdjur?

    Tamgnagare liknar gnagare i storlek och betingade naturliga beteenden; Det innebär att de både hör skrämmaren och skräms av den. Vad gäller större husdjur som hund eller katt så kan de troligtvis höra skrämmarens ljud frekvenser men uppfattar inte ljudet som skrämmande eller störande enligt vad vi erfarit.

    Kan jag höra musskrämman?

    I undantagsfall kan människor höra vissa ultraljudfrekvenser som skrämmaren sänder ut. Framförallt barn och unga hör ett bredare spektrum av högfrekventa ljud och kan därför ibland höra skrämmarna. Dock hör de då endast en bråkdel jämfört med vad mössen hör, något som till exempel kan liknas vid svagt brus från en TV-apparat.

    Hur ska musskrämman placeras?

    Det viktigaste att tänka på när du placerar ut ultraljudsskrämman är att undvika en plats med saker som absorberar ljudet, tex. kan en soffa, gardiner eller en vägg stoppa ljudet och skrämmaren blir då mindre effektiv. Så försök att hitta en plats där ljudet kan sprida sig bra över den 

    Läs också vår genomgång om ultraljudsskrämmare mot möss i bloggen.

    Copyright © 2024 Stick AB
    To top