Musborst™ 1 m för tätning

Byggnadsskydd / tätning mot gnagare med bibehållen luftspalt
Musborst™ 1 m för tätning
129 kr
Musborst musborste 1m Musborst montering Musborst tätning takfot Musborst fasad
Köp
Snabb leverans: 1-2 dagar
Beställningsvara
.
Beställningsvara
Beskrivning
Dokument
Förpackning

Se mängdrabatt 10-pack/-meter! Musborst™ är ett enkelt, snabbt och hållbart sätt att säkra byggnder mot angrepp från möss och råttor. Borsten pressas in i springor och håligheter där den hindrar gnagare från att ta sig in. Musborst för tätning är:

  • Effektivt och diskret
  • Oöverträffad hållbarhet
  • Enkel montering utan verktyg

Så fungerar musborst

Musborst kan du använda i diverse större håligheter och springor i behov av tätning och skydd mot intrång från gnagare. Möss och råttor avskräcks effektivt från att ta sig igenom där musborst är monterad, tex. under kanten på fasad / läkt där det finns en springa mot husgrunden, vid ventiler eller rörgenomföringar. Musborst hindrar möss från att ta sig in i väggar vilket annars är ett vanligt sätt för möss att etablera sig.

Möss kan börja gnaga på borsten men antalet strån gör att de snart ger upp. Att möss pressar sig igenom borsten förhindras genom att borstens strån sticker mössen i och kring ögonen där de är särskilt känsliga.

Springor som kan tätas med musborst bör var mellan 30-90 mm. Mindra springor gör att borsten blir för tät för att släppa igenom luft, medan större springor lämnar utrymme som gör att gnagare kan ta sig förbi. I tex. en luftspalt måste luft kunna passera för att vätska ska transporteras ut. 

Musbort används modulärt där flera enhetes sammanfogas eller bitar kapas för att passa in exakt den längd som önskas.

Se också Musborst 10 m och fler mängdrabatter.

OBS. Eftersom musborst släpper igenom vatten kan den även användas för att skydda byggnader mot påverkan av organiskt material, exempelvis genom att placeras:

  • I struprör eller dränering för att hindra löv och andra material från att fastna och sätta stopp.
  • Mellan stentrappor och andra konstruktioner där det finns en luftspalt mot husfasaden som riskerar att samla löv och annat organiskt material. 

Med andra ord är musbort ett mångsidigt byggnadsskydd med flera användningsområden.


Mått och material: längd 1 meter och diameter 100 mm. Borsten består av UV-beständig polypropen som sitter monterad på tvinnat rostfritt stål. Ståltråd som stomme gör att flera produkter kan sammanfogas till önskad längd. Borsten går att böja och forma, ex. för en 90-gradig vinkel.


Så använder du musborst

Montering av musborst kräver inga verktyg, inte heller några fackmannakunskaper. Följande bör du tänka på vid montering:

  1. Passar springor/håligheter som är 30-90 mm på endera ledd och anpassar sig inom intervallet till hålrummets storlek och form.
  2. Pressa helt enkelt in borsten i utrymmet, den expanderar då och håller sig på plats.
  3. Musborst kan monteras antingen vertikalt eller horisontellt.
  4. Sammanfoga flera musborst till önskad längd och kapa med avbitartång vid behov.
  5. Tänk på att inte lämna utrymme mellan om flera musborst monteras.

 

1st Musborst för tätning (1 meter lång) Ø 100 mm
Kundrecensioner
Verifierad köpare
Super snabb leverans
Många++++++
Relaterade produkter
Copyright © 2024 Stick AB
To top