Mördarsniglarna är här!

Mördarsnigel vår

Skinande vårsol som fått upp marktemperaturen till 4-5 grader och därefter regn gör att mördarsniglarna kryper fram. Vill du undvika en invasion är det dags att börja bekämpa.

Du är inte ensam om du har problem med mördarsniglar - hela 86% av svenska hushåll delar problemet enligt en stor undersökning av villaägare över hela landet, utförd av Villaägarna 2016. Bland de villaägare som hade mördarsniglar så upplevde så många som 74% att de har ett ganska stort eller mycket stort problem.

 Bland de villaägare som hade mördarsniglar så upplevde så många som 74% att de har ett ganska stort eller mycket stort problem.


Börja i tid och minska snigelproblemet

Vill du ha en chans att kraftigt påverka snigelbeståndet gäller det att börja bekämpa i god tid - helst så fort du ser de första sniglarna. I början på säsongen är beståndet svagt och en insats nu ger ringar på vattnet för resten av säsongen, detta eftersom du har chansen att bekämpa ungsniglarna innan de lägger sina ägg. Om du dessutom därefter skapar barriärer till exempelvis rabatter så kan du i princip slippa sniglar i år.


Snigelsäsongen officiellt igång

Snigelpremiären sker vanligtvis kring månadsskiftet mars-april i växtzon 1 och 2 vilka omfattar södra Sverige, Öland, Gotland, kring Mälaren och i Stockholmsområdet. Nu är marktemperaturen 4-5 grader i dessa områden och eftersom det också kommit regn så tittar de första sniglarna fram.

 Nu är marktemperaturen 4-5 grader i dessa områden och eftersom det också kommit regn så tittar de första sniglarna fram.

Vi ser direkt på beteendet i vår e-handel genom sökningar och beställningar att snigelsäsongen officiellt är igång för 2017 i stora delar av landet. Ge det några veckor till så kommer sniglarna ha vaknat i stort sett i hela landet.

Första observerade mördarsniglarna kring Mälaren, som Stick.se känner till, var Monica Nilsson och Johan Wolter som söndagen 26/3 hittade mördarsniglar vid Åkers Styckebruk söder om Mälaren.

Nu är det alltså dags att bekämpa! Är du tidigt ute kan du räkna med mindre jobb resten av säsongen och istället ägna dig åt de roliga trädgårdssysslorna som vi alla har längtat efter.

 Är du tidigt ute kan du räkna med mindre jobb resten av säsongen och istället ägna dig åt de roliga trädgårdssysslorna...

 

Vill du bli expert på mördarsniglar och hur du enklast bekämpar dem?

 

Huvudbild i inlägget: Mördarsnigel [© Vera Buhl, CC-BY-SA-3.0]

Copyright © 2021 Stick AB
To top