Nyhet: Test av Victor Smart-kill med Wifi

  Test Victor Smart-Kill M1 skärm app

  Nu finns äntligen den uppkopplade musfällan Victor Smart-kill M1 tillgänglig. Med Victor Smart-kill kan du hålla koll på flera musfällor samtidigt och få fångstindikationer samt batteristatus direkt till telefonen. Enklare och smartare blir det inte!

  Uppkopplade fällor har länge varit avskräckande dyra och förbehållna stora skadedjurssaneringsföretag. Anticimex gjorde så sent som förra året (reds.anm. 2017) ett stort nummer av sina uppkopplade fällor. Bara knappt ett år senare kan du själv ha uppkopplade fällor hemma hos din gamla farmor (om hon har Wifi det vill säga =).

  Smart-kill har bara funnits på den amerikanska marknaden några månader. Vi har kämpat för att det inte ska dröja år innan Wifi-fällan kommer till Sverige, vilket tyvärr alltför ofta är fallet... Och vi lyckades! Redan för denna säsongen kan svenskar köpa Victor Smart-kill Wifi musfälla.

   

  Varför ska du ha en Wi-Fi-uppkopplad musfälla?

  Vi gillar själva idén med att skapa enkelhet genom uppkopplade enheter i hemmet. Om det så är lampor, larm, lås eller TV. Likaså känns en uppkopplad musfälla som en självklarhet.

  Är du inte övertygad? Kanske kan följande väldigt konkreta fördelar hjälpa till att övertyga dig:

  • Slipper kontrollera otillgängligt placerade fällor manuellt (på vinden eller på ett landställe mm.).
  • Slipper döda möss som ligger i fällan en längre tid om du inte kontrollerar fällan så ofta.
  • Slipper riskera att batterierna tar slut och att du missar det, risken är då att möss äter på och skadar fällan.

  Du kan dessutom övervaka fällor på landställen eller hos åldriga föräldrar utan att själv behöva vara på plats. Smidigt! En privatkonsument kan skaffa en eller ett par fällor och enkelt koppla dem med gratis-appen som hör till. Likväl kan fällan användas professionellt där hundratals fällor kopplas för att övervaka stora kommersiella byggnader i realtid.

   

  Att komma igång med fällan

  Victor Pest appen är gratis och du behöver installera appen för att kunna koppla fällorna till ditt Wi-Fi. Gör följande för att komma igång:

  1. Ladda ner appen Victor Pest-appen gratis på Apple App Store eller Google Play
  2. Koppla upp fällan mot ditt Wi-Fi med ett par knapptryck (när du har fällan och startar appen så guidar appen dig i hur du kopplar upp fällan)*
  3. Övervaka fällorna från din smartphone eller padda

  *Feedback från många kunder/användare av Victor Smart-kill M1 Wi-Fi att det inte alltid är så lätt att koppla upp mot Wi-Fi som man hade önskat. Vissa användare lyckas inte alls. Som det verkar är produkten inte kompatibel med alla sorters nätverk eller nätverkssäkerhetsinställningar. 

   

  Appens funktioner

  Överlag är appen “Victor Pest” mycket enkel och överskådlig. Det finns ingen begränsning i hur många fällor som kan kopplas och övervakas samtidigt. Det går också att koppla både Smart-kill musfällor såväl som råttfällor tillsammans.

  De viktigaste funktioner du hittar i appen är:

  • Fångstindikationer
  • Batteriövervakning
  • Fångsttömningspåminnelser
  • Delningsfunktioner för sociala medier. Inte livsviktig funktion men ganska rolig =)

   

  Bild: Appen Victor Pest för Smart-kill-produkterna

   

  Test av Victor Smart-kill M1

  Vi var överlag mycket nöjda med Victor Smart-kill musfälla. Så pass att flera av oss som var med och testade köpte fällor för att använda privat. I stort får man samma driftsäkra fällor som Victor erbjudit i tidigare modeller, men med Wi-fi-uppkoppling som tar upplevelsen till en helt annan nivå.

  Vi uppskattade det enkla och tydliga gränssnittet i Victor Pest-appen. Att den dessutom är gratis och inte verkar aspirera på den typ av abonnemangsbetalningar som många appar bygger på känns bra. Appen är helt enkelt en bra service och något Victor investerat i för att skapa långsiktig lojalitet hos oss kunder.

  När vi läste instruktionen för hur man kopplar fällan mot Wi-fi och appen så blev vi lite oroliga. Man fick känslan av att en ingenjör gjort det aningen för komplicerat för allas bästa. Men vi blev positivt överraskade. När man väl har fällan och appen nedladdad så guidar appen stegvis hur man gör installationen. Det var faktiskt riktigt enkelt och tog mindre än en minut att få fällan driftklar i telefonen. För oss gick det bra men vi har samtidigt fått input från många kunder som har svårt, eller inte lyckas alls, med att koppla fällan till sitt Wi-Fi. Produkten tycks inte vara kompatibel med alla typer av nätverk eller nätverksinställningar. Det är såklart ett stort problem då de flesta köper den dyrare Wi-Fi fällan just för att den ska vara uppkopplad. 

  Batterikapaciteten som Victor skyltar med är att Smart-kill kan döda 100 möss per uppsättning batterier (4st AA). Detta är samma siffra som för äldre modeller Victor-fällor. Vi kan även denna gång konstatera att vi inte lyckas få batterierna att klara 100 utlovade “kills”. Vi fick 23 döda möss under två veckor och gissningsvis har då fällan i stand-by-läge laddat ur batterierna resterande. Så antingen har Victor tillgång till fantastiska batterier eller så räknar de helt enkelt inte med den stand-by tid som man faktiskt har vid normal användning.

  Sedan har Victor passat på att göra vissa mindre förbättringar av fällan såsom att man kan dela fällan och öppna fångstbehållaren. Detta underlättar rengöring och tömning av fällan men är egentligen inte en så stor skillnad mot äldre fällor.


  Slutbetyg: 3/5 - det som sänker betyget är dels högt pris, men även att många inte lyckas koppla upp fällan mot sitt Wi-Fi-nätverk. 


   

  Vill du veta mer?

  Gå till produktbeskrivningen för att läsa mer om eller köpa Victor Smart-kill musfälla.

  Vill du bli expert på möss och hur du kan bekämpa dem, se då vår omfattande guide om möss och bekämpning av möss.

   

  Relaterade produkter
  Copyright © 2024 Stick AB
  To top