No see no Touch SuperCat musfälla

Extra säker slagfälla i tunnel med modern säkerhetsanpassning för möss
No see no Touch SuperCat musfälla
98 kr
Swissinno® slagfälla med tunnel No See No Touch
Köp
Snabb leverans: 1-2 dagar
Finns ej i lagret
.
Finns ej i lagret
Beskrivning
Dokument
Förpackning
 • Säker för barn och husdjur
 • Mycket hygienisk och lättanvänd
 • Effektiv och kraftig slagfälla

Så fungerar den

Säker och hygienisk slagfälla i plast som tack vare tunneln även leder musen i rätt vinkel in i slagfällan – för human fångst. Laddas enkelt med olika bete. Säker aptering och tydlig fångstindikering.

Agna fällorna med ett kladdigt/fett bete. Testa till exempel jordnötssmör, korv, bacon eller kattmat. Motsatt vad teckande serier lärt oss är ost därmot inte särskilt bra.

No see no Touch SuperCat musfälla är godkänd av Naturvårdsverket som fångstredskap för mus med typnummer S72.


   Tips: bäst effekt får du av att placera ut flera stycken fällor på olika platser i fastigheten som ska skyddas. Se också till att hålla så rent som möjligt i kök och på andra platser så att gnagarna prioriterar fällorna.

  1st Swissinno® No See No touch slagfälla med tunnel

  Vanliga frågor

  Funktion fälla

  Om det är mallarven som äter på ens kläder, varför har man då en fälla för att fånga malfjäril?

  Malfällor fyller två syften; det ena är att fånga eventuella enstaka malfjärilar som kommer in i hemmet innan de hinner föröka sig och man som följd får malangrepp.

  Det andra syftet är att ge en tidig indikation på ett eventuellt malangrepp så att man kan vidta åtgärder och slippa skada på kläder samt få en chans att agera i tid och slippa att malproblemet hinner växa sig stort och sprida sig.

  Du har alltså helt rätt i att om det redan finns mallarver som angripit kläder då räcker inte malfällor - då krävs ordentlig städning och troligtvis bekämpning med ex. rödceder spray eller rödcederträ.

  Bete/ lockbete

  Vad rekommenderar ni för typ av bete till råttfällor?

  Proteinrika livsmedel, gärna kladdiga sådana ska fungera bäst. Fisk, kattmat, jordnötssmör eller bacon är några exempel som många haft framgång med.

  Hasselnötter ska också vara bra - dock gäller det att man får fast dem eller att fällan tar bytet omedelbart utan att det hinner försvinna iväg med betet. 

  Storleken på bytet ska vara ca som en ärta för möss och något större för råttor. 

  Fällor lukt

  Har malfällorna den goda rödcederdoften?

  Nej fällorna är helt luktfria. Fällorna är anpassade för att attrahera malfjärilar med feromon medan rödceder gör det motsatta. Är du ute efter den fräscha doften rekommenderar vi istället solida rödcederträprodukter såsom kuber, hjärtan eller plattor.

  Doftspår/ hantering

  Hur undviker jag att råttorna fångar upp min doft när jag har gillrat fällan?

  Enklast är att använda handskar när du hanterar både fällan och betet. Du kan också använda en sked eller annat redskap för att applicera betet.

  Skydda stor yta

  Jag vill skydda hela huset mot mal (ca. 160kvm), hur många fällor behöver jag?

  Fällorna är anpassade för att täcka specifika utrymmen (där du förvarar kläder). Så hur många du behöver beror på vilka platser du vill skydda. Malfjärilar söker sig till föda/kläder för att larverna ska ha bra tillgång till föda. En fälla per garderob/ förvaringsplats räcker. 

  Vill du täcka stora ytor tror jag det är bättre att placera ut rödcederträ (ex. denna) i garderober, samt vid fönster och dörrar - detta för att motverka att malfjärilar söker sig in. Sedan kan man ha ett fåtal malfällor i garderober, sommargarderob, klädkammare som en extra försäkring.  

  Placering fälla

  Det står att man ska placera fällan längs med väggen, varför?

  Oftast rör sig råttor ut med väggar, längs med rör eller andra fasta föremål - troligtvis för att dessa erbjuder ett visst skydd. Därmed gör placering vid vägg att du har större chans att råttor lockas till fällan.

  Du bör också försöka lokalisera rått-stråk och placera fällan där för att få bäst effekt. Se vår gudie för råtta och avsnittet "Så vet du att du har råttor" för enkla tecken att titta efter.

  Fara husdjur

  Kan malfällor vara farliga för husdjur eller barn?

  Nej, malfällorna är helt giftfria och helt ofarliga för människor och djur. De enda organsimer som kan ta skada av fällan är de som kan fastna i fällans klister - alltså framförallt malfjärilar men annars möjligtvis andra flygande eller krypande insekter.

  Prisskillnad fällor

  Varför är Mottlock-fällan dyrare än Silvalures fälla?

  Båda fällorna håller bra kvalitet, det högre priset för Mottlock motiveras med att fällan: 

  1. har nästan dubbelt så lång livslängd 
  2. har erkänd kvalitet och rekommenderats av ex den tyska ekologi-tidningen "Ökotest"
  3. attraherar utöver klädesmal också pälsänger

  Silvalures fälla är mycket prisvärd så vårt tips är att kombinera fler fällor för samma pengar och få ett ordentligt skydd (flera platser/ garderober) och över längre tid (speciellt sommarmånaderna när det finns mer mal och vi ofta har öppet för att vädra).

  Relaterade produkter
  Copyright © 2024 Stick AB
  To top