Victor® Electronic Rat Trap rått-/ musfälla

M240 - batteridriven flexibilitet samt extern fångstindikering
Victor® Electronic Rat Trap rått-/ musfälla
799 kr
Köp
Snabb leverans: 1-2 dagar
Finns ej i lagret
.
Finns ej i lagret
Beskrivning
Dokument
Förpackning
 • Kraftfull produkt för professionellt bruk
 • Batteridriven vilket ger flexibilitet i placering
 • Fångstindikering med lampa

Så fungerar den

Råttor och möss lockas till fällan genom bete. Väl inne i fällan kommer bytet i kontakt med elektrisk laddade plattor som ger en elektrisk chock vilken effektivt dödar bytet på några sekunder. För att säkerställa avlivning av stora bytesdjur ger fällan fortsatta elektriska chocker under två minuter.

Fällan nyttjar en patenterad 3-plåtkonstruktion som är utformad för att förhindra att bytesdjuret kan rymma från fällan.


 Viktig produktinformation: Produkten är avsedd för professionellt bruk, privatpersoner som använder fällan bör noggrant gå igenom bruksanvisning före använding. Produkten ska ej användas där barn eller husdjur kan komma i dess närhet. Batterier (4st C) ingår ej.

Observera: produkten är inte avsedd för kallutrymmen eller utomhusbruk då detta kan kortsluta och förstöra produkten. För sådan användning rekommenderar vi klassiska slagfällor eller den semi-professionella och automatiska Goodnature A24.


 

Så gör du

 1. Läs noga igenom bruksanvisning före använding
 2. Fällan kräver 4st C batterier, vilka ej ingår i förpackningen
 3. Beta fällan med ex. kattmat, fisk, jordnötssmör, bacon eller annat livsmedelsbaserat lockbete som råttor/möss dras till.
 4. Använd gärna något redskap när du gillrar fällan för att undvika att din lukt hamnar på fällan eller betet vilket annars kan göra att bytet undviker fällan
 5. Placera fällan inomhus, helst längs med en vägg eftersom det är där råttor och möss oftast rör sig
 6. Starta/stoppa produkten med på-/av-knappen 
 7. Fällan indikerar fångst med grön lampa, stäng då av, töm fällan och starta den igen

 

 

1st Victor® Electronic Rat Trap rått-/ musfälla. (OBS. 4st C batterier behövs för användning, dessa ingår ej).

Vanliga frågor

Indikatorlampans funktion

Vad betyder lampans blinkningar?

De flesta elektroniska fällor har indikatorljus som signalerar fällans olika funktioner och status. Indikatorljusens betydelse kan variera mellan olika märken och modeller så se alltid bruksanvisning för just din produkt för att vara säker. Några exempel nedan:

Victor Multikill:

 1. Snabb grön blinkning och "surr" när du sätter på/apterar fällan
 2. Långsam återkommande grön blinkning när den är aktiv/elektrifierar byte
 3. Blinkar gult när fångstbehållare är full
 4. Blinkar långsamt rött om batteri håller på att ta slut
 5. Blinkar snabbt rött om något är fel

 

Aosion: Den elektroniska råttfällan har sin indikatorlampa skiljt ifrån själva fällan, vilket gör att den kan indikera ok status även under drift.

Under uppstart blinkar fällan rött och grönt, följt av en längre röd blink för att indikera att den är klar. Fällan blinkar sedan rött var 10:e sekund för att indikera att den är aktiv. När fällan ger en stötar blinkar lampan snabbt och starkt rött. När stötfasen är över blinkar fällan grönt för att indikera att tömning behövs.

 

Ljud

El-fällan låter när jag startar den med sedan slutar den - är fällan trasig? 

Elektroniska rått- och musfällor kan surra och klicka lite när de sätts igång för att uppmärksamma användaren på att fällan apteras, därefter ska de vara tysta i drift. Det bör alltså inte vara något fel på fällan utan är apteringsljudet du hör.

Rengöring

Hur håller jag en fällan ren, el och vatten känns inte som en bra kombination?

Elektroniska råttfällor bör rengöras på insidan endast om de är smutsiga. Smuts kan annars leda till att driften påverkas eller att fällan slutar fungera. Möss och råttor kan bara få en stöt om metallplåtarna inte redan är i kontakt med varandra. Se därför till att inte hårstrån eller bete ligger mellan eller på metallplattorna.

För att rengöra: Ta ur batterierna, torka med en torr eller lätt fuktad trasa och låt torka helt innan batterierna sätts i igen. Vissa produkter kan rengöras grundligt med vatten men var alltid lite försiktig, och gör det endast om bruksanvisningen föreskriver den typen av rengöring.

OBS. det är mycket viktigt att fällan är avstängd vid rengöring. Likaså att den är 100% torr innan den tas i bruk, annars är risken stor att fällan kortsluts och blir obrukbar.

Relaterade produkter
Copyright © 2024 Stick AB
To top