Ferramol® snigel 5kg

Biologiskt nedbrytbar och ofarlig bekämpning av mördarsniglar för 2000 m2
Ferramol® snigel 5kg
847 kr
Köp
Snabb leverans: 1-2 dagar
Skickas 2021-06-21
.
Skickas 2021-06-21
Beskrivning
Dokument
Förpackning

Ferramol järnfosfat är ett Ecocert-certifierat bekämpningsmedel mot mördarsniglar. Ferramol är pellets som sniglarna äter. Överskott bryts ned naturligt och blir till växtnäring. Järnfosfat är:

  • Effektivt och enkelt att applicera
  • Naturligt förekommande in naturen och där restprodukten blir växtnäring
  • Skonsamt för människor, husdjur, igelkottar, daggmaskar med fler

Så fungerar det

Ferramol är pellets som innehåller järnfosfat och smaktillsatser. Smaktillsatserna lockar till sig mördarsniglarna och järnfosfatet dödar mördarsnigeln. När mördarsniglar får i sig pellets drar de sig tillbaka och dör inom någon dag. Järnfosfat förekommer naturligt i naturen och är ofarlig för människor och husdjur. Eventuellt överskott av järnfosfat bryts ner till järn och fosfat som fungerar som växtnäring.

Enligt den europeiska miljöorganisationen Ecocert tillåten att använda i ekologisk odling.

Se också Sluggers Snigelmedel med samma verksamma ämne.

Så gör du

  1. Strö ut pellets jämnt över gräsmattan (tumregel ca 2,5g per kvadratmeter) där sniglarna är mest förekommande (gärna tidigt på kvällen då sniglarna kommer fram).
  2. Fördela pelletsen jämnt över ytan, undvik strängar eller högar. Använd gärna en universalspridare.
  3. När snigelmedlet konsumerats strö ut igen.

Notera att nya doseringsinstruktioner gör att produkten täcker en dubbelt så stor yta som tidigare. Dvs. 5 kg täcker upp till 2000 m2 (tidigare 1000 m2), 500 g täcker 200 m2 istället för 100 m2 osv.

Få ut maximalt av produkten

Fåglar misstar ibland pelletsen för föda, de tar inte skada men kan göra att pelletsen tar slut i onödan. Likaså kan regn lösa upp pelletsen. Vi rekommenderar därför produkten Snigelbaren för att få medlet att räcka längre.


Viktig produktinformation: Använd växtskyddsmedel och biocider med försiktighet. Läs alltid etiketten och produktinformationen före användning. 

Bekämpningsmedel klass 3 (får användas av privatpersoner), reg. nr. 4414. Aktiva ingredienser: Järn(III)fosfat 0,99 vikt-%.

Förvaras oåtkomligt för barn. Förorena inte vatten med produkten eller dess behållare. För att undvika risker för människors hälsa och för miljön, följ bruksanvisningen.
Läs merVisa mindre
5 kg Ferramol (räcker till behandling av ungefär 1000-2000 kvadratmeter). Innehållsämne: 10 g/kg järn-III-fosfat.
Kundrecensioner
Fungerar jättebra, lägger ut var fjärde vecka runt tomten och inga sniglar längre :)
Relaterade produkter
Copyright © 2024 Stick AB
To top