Aosion® Elektrisk råttfälla

Kraftfull produkt för professionellt bruk med batteridriven flexibilitet samt extern fångstindikering
Aosion® Elektrisk råttfälla
498 kr
Finns i lager
Finns ej i lagret
.
Finns ej i lagret
Beskrivning
Dokument
Förpackning
 • Kraftfull produkt för professionellt bruk
 • Batteri- eller sladd vilket ger flexibilitet i placering
 • Fångstindikeringskabel med lampa

Så fungerar den

Råttor lockas till fällan genom bete. Väl inne i fällan kommer bytet i kontakt med elektrisk laddade plattor som ger en elektrisk chock vilken effektivt dödar bytet på några sekunder. För att säkerställa avlivning av stora bytesdjur ger fällan starka stötar om hela 7000 volt, upprepade gånger under fem minuter.

Fällan nyttjar en 3-plåtkonstruktion som ger bättre säkerhet för användaren samtidigt som det säkerställer att bytet är i rätt position när elchocker utdelas.

Du kan använda fällan med batteri eller koppla den direkt i vägguttag 230V (inbyggd batterieliminator och nätsladd ingår).


 Viktig produktinformation: Produkten är avsedd för professionellt bruk, privatpersoner som använder fällan bör noggrant gå igenom bruksanvisning före använding. Produkten ska ej användas där barn eller husdjur kan komma i dess närhet och är endast avsedd för använding inomhus. Batterier ingår ej.

OBS. produkten är inte lämplig för små möss (ex. husmus) då de ofta kan vara för små för att utlösa fällan.


 

Så gör du

 1. Läs noga igenom bruksanvisning före använding
 2. Fällan kräver 4st D batterier, vilka ej ingår i förpackningen
 3. Beta fällan med ex. kattmat, fisk, jordnötssmör, bacon eller annat livsmedelsbaserat lockbete som råttor/möss dras till.
 4. Använd gärna något redskap när du gillrar fällan för att undvika att din lukt hamnar på fällan eller betet vilket annars kan göra att bytet undviker fällan
 5. Placera fällan inomhus, helst längs med en vägg eftersom det är där råttor oftast rör sig
 6. Starta/stoppa produkten med på-/av-knappen 
 7. Fällan indikerar fångst med grön lampa, stäng då av, töm fällan och starta den igen
 8. Fällan kan rengöras med vatten och diskmedel men läs instruktioner noga innan du gör det. Se också till att fällan är 100% torr innan den tas åter i bruk

Mått:

Höjd:128 mm
Längd:276 mm
Öppning:82x87 mm

 1st Aosion® Elektrisk råttfälla. (OBS. 4st D batterier behövs för användning, dessa ingår ej).

Vanliga frågor

Ljud

El-fällan låter när jag startar den med sedan slutar den - är fällan trasig? 

Elektroniska rått- och musfällor kan surra och klicka lite när de sätts igång för att uppmärksamma användaren på att fällan apteras, därefter ska de vara tysta i drift. Det bör alltså inte vara något fel på fällan utan är apteringsljudet du hör.

Rengöring

Hur håller jag en fällan ren, el och vatten känns inte som en bra kombination?

Elektroniska råttfällor bör rengöras på insidan endast om de är smutsiga. Smuts kan annars leda till att driften påverkas eller att fällan slutar fungera. Möss och råttor kan bara få en stöt om metallplåtarna inte redan är i kontakt med varandra. Se därför till att inte hårstrån eller bete ligger mellan eller på metallplattorna.

För att rengöra: Ta ur batterierna, torka med en torr eller lätt fuktad trasa och låt torka helt innan batterierna sätts i igen. Vissa produkter kan rengöras grundligt med vatten men var alltid lite försiktig, och gör det endast om bruksanvisningen föreskriver den typen av rengöring.

OBS. det är mycket viktigt att fällan är avstängd vid rengöring. Likaså att den är 100% torr innan den tas i bruk, annars är risken stor att fällan kortsluts och blir obrukbar.

Relaterade produkter
Copyright © 2019 Stick AB
To top