Silverfiskfällor

  Praktiska silverfiskfällor som med livsmedelsbaserade lockmedel attraherar och fångar silverfiskar.

  Alla produkter

  Visa fler

  Köp-guide silverfiskfällor

  Den här sidan innehåller information om silverfiskfällor för att hjälpa dig hitta rätt produkt.

   

  Hur fungerar silverfiskfällor?

  Bra silverfiskfällor har ett lockmedel som är attraktivt för silverfiskar, oftast livsmedelsbaserade med högt stärkelseinnehåll. Tack vare lockmedlet söker sig silverfiskar till fällan. Sedan har fällorna generellt en botten med lim där silverfiskarna fastnar och “bekämpas”.

   

  Vilka fördelar har silverfiskfällor?

  Fördelar med silverfiskfällor enligt våra kunder (jämfört med andra sätt att bli av med silverfiskar):

  1. Giftfria: Silverfiskfällor innehåller inga som helst gifter som barn, husdjur eller andra djur måste skyddas mot. Kan användas i barnrum, sovrum mm utan att man behöver oroa sig och ingen karenstid efter fällor placerats ut.
  2. Enkla att använda: Man viker ihop fällan och placerar ut den, lättare kan det knappt bli.
  3. Artbestämning: Det är bra att veta om det är vanlig eller långsprötad silverfisk man har problem med. Fällor fångar silverfiskarna och ger dig möjlighet att observera dem och avgöra vilken sort det är.

   

  Vilken sorts silverfiskfälla passar mig?

  De flesta silverfiskfällor som finns är tämligen likvärdiga vad gäller utformning och funktion. Följande anser vi är viktiga aspekter att säkerställa:

  • Integrerat lockmedel: Lockmedel kan antingen komma separat från fällan eller integrerat i limmet (eller inte alls i sämre fällor). Vi föredrar integrerat lockmedel då det är enklare samt att man slipper hantera ett bete av tex.torkade fiskrester.
  • Sorts silverfisk: Det finns två sorters silverfiskar och naturligtvis är det en fördel om fällan fångar båda sorter effektivt. Även om du tror dig veta vilken sorts silverfisk det är så kan man ibland ha fel eller att det visar sig vara båda sorter som du har problem med.
  • Hållbarhet: En aspekt som skiljer sig mycket mellan olika fällor är hur länge de är brukbara, dvs. tiden innan damm och andra partiklar sätter sig i limmet och försämrar fällans fångstmöjlighet. Jämför tex. Aries silverfiskfällor med Biobasis silverfiskfällor, den senare har en flik vid ingångarna som reducerar mängden damm som kommer in i fällan - därmed ökas livslängden på ett enkelt och smart sätt. 

  Den silverfisk vi rekommenderar är Silverfiskfälla 10-pack Biobasis. Den uppfyller ovan kriterier, är väldigt prisvärd för 10 st fällor och har dessutom en hållbarhet om 3 månader per fälla vilket är i särklass bäst. 

   

  Tips för användning av silverfiskfällor?

  Följande tips om hur du använder silverfiskfällor hjälper dig göra rätt från början:

  • Rätt sorts fälla: Steg 1 är att välja en bra fälla. Om du har problem med långsprötad silverfisk var noga att välja en fälla som fungerar även mot dem.
  • Korrekt placering: Välj en mörk och undangömd plats där silverfiskar observerats. Läs mer om bästa placering av silverfiskfällan.
  • Städa regelbundet: Städning minska födan för silverfiskar och de blir mer benägna att söka sig till lockmedlet i fällor.
  • Kombinera åtgärder: Se vår guide för bekämpning av silverfisk för komplett info. Andra åtgärder kan vara att ändra temperatur i rum eller golvvärme, att åtgärda fuktproblem eller att bekämpa med insektsmedel parallellt med silverfiskfällorna. 

   

  Vanliga frågor om silverfiskfällor

  Här följer vanliga frågor vi får från kunder om silverfiskfällor:

   

  Hur många silverfiskfällor ska jag använda?

  Anledningen till att man inte vill sätta ut för många fällor är att de konkurrerar med varandra och den totala fångsten av silverfiskar ändå blir densamma efter ett visst antal fällor. Givet att fällorna har en begränsad livslängd och kostar pengar vill du använda “lagom” antal fällor. Som tumregel brukar vi säga 1-2 fällor i ett mindre rum (tex. badrum eller kök). För större rum dubbelt så många.

   

  Varför står det “för indikation av silverfisk” på silverfiskfällor?

  EUs regler säger att produkter där man uttryckligen hävdar att de bekämpar skadedjur måste registreras som bekämpningsmedel (eller biocider som de också kallas). Kostnaden för sådan registrering till Kemikalieinspektionen är 1-1,5 MSEK. Många tillverkare undviker den kostnaden genom att marknadsföra fällor som “indikationsfällor”. 

   

  Fungerar silverfiskfällor mot andra insekter?

  Silverfiskfällor innehåller generellt livsmedelsbaserade lockmedel vilka även lockar kackerlackor och tex. mjölbaggar som söker sådan föda. Så ja, silverfiskar fungerar även mot vissa andra mindre insekter.

   

  Hur säkra är silverfiskfällor för barn och husdjur?

  Silverfiskfällor innebär i princip noll risk för barn och husdjur. Det värsta som kan inträffa är att till exempel en hund fastnar med pälsen i limmet. Det går att lösa upp och få bort med lacknafta men är såklart en otrevlig erfarenhet för hunden.

   

  Läs mer om bekämpning av silverfiskar i vår kompletta silverfiskguide.

  Copyright © 2024 Stick AB
  To top