Snigelfällor

  Praktiska komplement såsom snigelfällor eller snigelbaren som ökar effekten av ditt snigelmedel.

  Alla produkter

  Visa fler

  Köp-guide snigelfällor

  Den här sektionen innehåller information om snigelfällor och utfodringsstationer för snigelgift och kan hjälpa dig hitta rätt produkt.

   

  Hur fungerar snigelfällor?

  Allt som oftast innehåller snigelfällor en behållare för flytande lockmedel. När sniglarna söker sig till lockmedlet trillar de ned i behållaren, kan inte ta sig upp och drunknar därefter frossandes i vätskan. Med andra ord ett lurigt, effektivt och bitterljuvt sätt för sniglarna att gå hädan. 

   

  Hur fungerar utfodringsstationer?

  Utfodringsstationer för snigelgift (eller snigelbarer som de även kallas) är avsedda att skydda snigelmedel (bekämpningsmedel) mot regn, fåglar och andra djur som annars kan göra slut på pelletsen. Konstruktionen innebär oftast ett golv som skyddar pelletsen från fukt i marken, ett tak som skyddar mot regn och fåglar/djur samt öppna sidor som tillåter sniglar att komma åt snigelmedlet.

   

  Vilka fördelar har snigelfällor?

  Fördelar med snigelfällor enligt våra kunder:

  1. Enkla att använda: Snigelfällor sätts ut och du tillsätter lockmedel, lättare än så blir det inte. 
  2. Hygieniska: Många upplever obehag av att plocka och klippa sniglar. Med snigelfällor är det slut med det - bara att tömma fällan när den är full utan att behöva komma i kontakt med sniglarna.
  3. Effektiva: Snigelfällor lockar löpande till sig sniglar och verkar över lång tid. 
  4. Giftfria: Snigelfällor innehåller inga som helst gifter som barn, husdjur eller andra djur måste skyddas mot.
  5. Diskreta: Snigelfällor i rabatt eller gräsmatta syns knappt.

  En bonus för dig som verkligen ogillar sniglarna är att du direkt kan se resultatet med döda sniglar i fällans fångstbehållare. Med snigelmedel och nematoder dör sniglarna i sina hålor så då ser du inte effekten av din bekämpning lika tydligt.

   

  Vilken sorts snigelfälla passar mig?

  De flesta snigelfällor som finns är tämligen likvärdiga vad gäller utformning och funktion. Följande anser vi är viktiga aspekter att säkerställa:

  • Tak som skyddar mot regn så att lockmedlet inte späds ut.
  • Hållbar kvalitet som gör att fällan håller länge.
  • Diskret färg och utforming som smälter in i trädgården, oftast innebär det grön färg.
  • Tydlig instruktion som visar exakt hur du ska använda produkten.
  • Då snigelfällorna är ganska lika varandra bör du välja en prisvärd snigelfälla.

  Den snigelfälla vi rekommenderar är Snigelfälla Sluggers® 2-pack som uppfyller ovanstående kriterier.

   

  Hur säkra är snigelfällor för andra djur?

  Snigelfällor innebär i princip noll risk för andra djur eller insekter. Fåglar och ekorrar tar sig enkelt ur fällan om de mot förmodan skulle hamna i den. Insekter kan flyga eller krypa ur fällan. De enda som löper risk för att fastna i fällan är mördarsniglar och eventuellt andra sorters “snälla” sniglar. När du bekämpar mördarsniglar rekommenderar vi att flytta bort vinbärssnäckor och andra snälla sniglar från platsen.  

   

  Tips för användning av snigelfällor?

  Följande tips om hur du använder snigelfällor hjälper dig göra rätt från början:

  • Rätt placering: Fuktiga platser i trädgården med växter som är attraktiva för sniglar är rätt plats för snigelfällor. En enkel tumregel är att rätt plats för sniglar är rätt plats för snigelfällor likaså. Oftast ser du tydligt var i trädgården sniglarna tycks trivas bäst. 

  • Undvik gångstråk: Undvik att placera fällor i eller direkt vid gångar och stigar i trädgården. Det är tråkigt att trampa ner i en snigelfälla, både för den som trampar och kanske stukar foten men även för fällan som kan gå sönder.

  • Komplettera med åtgärder: Snigelfällor i all ära men oftast är snigelbekämpning mest effektiv om hela repertoaren används. Så använd gärna snigelmedel eller nematoder parallellt med snigelfällor och se vår snigelguide för mer tips kring vad mer du kan göra i trädgården för att göra det jobbigare för sniglarna.  

   

  Vanliga frågor om snigelfällor

  Här följer de vanligaste frågorna vi fått från kunder om snigelfällor:

  Vilket lockmedel fungerar bäst i snigelfällor?

  Öl verkar vara det som fungerar bäst för de flesta snigeljägare. Drycken är söt, jästig och flytande vilket attraherar sniglar i mängder. Dessutom är öl något som de flesta har hemma och får en slatt över då och då eller enkelt kan handla i matbutiken. Lättöl, mellanöl eller starköl spelar ingen roll.

  Kan jag göra en egen snigelfälla?

  Ja självklart, här visar vi hur du ganska lätt bygger en egen diskret snigelfälla av saker du har hemma.

  Copyright © 2024 Stick AB
  To top