Test av Victor® Multi-Kill musfälla: avancerad dyrgrip

Victor Multi-Kill Mouse Trap chambers

Victor® Multi-Kill Electronic är möjligtvis den mest avancerade musfällan på den internationella marknaden; Garanterad 100%-ig dödlighet och med en fångstbehållare för 10 möss. Vi har tittat närmare på maskinen, från den diskreta utsidan till den effektiva insidan.

Om du vill slippa gifter som kan riskera att skada barn, djur eller natur så är råttfällor ett bra alternativ. Bland dessa tycks Victor® Multi-Kill Electronic musfälla vara värstingen som man kan lita på gör jobbet. 

 

Avancerad funktionalitet

Följande är fällans viktigaste funktioner och hur den löser sin uppgift - att maximera antalet dödade möss:

  1. Lockbete: tillverkaren rekommenderar jordnötssmör, samtidigt som flertalet användare hävdar att även annan proteinrik föda som ost, bacon, kattmat och mycket annat fungerar minst lika bra.
  2. Elchock: avlivar musen snabbt och humant med en tre sekunder lång kraftig elstöt.
  3. Fångstbehållare: vid fångst roteras fångstkammaren och musen förpassas till en dold kammare som rymmer ca tio möss innan kammaren roterar tillbaka redo för en ny fångst.
  4. Fångstindikering: när fångstbehållaren är full och redo att tömmas indikeras detta med en gul lampa.
  5. Hygienisk tömning: fångstbehållaren skjuts enkelt ut från fällan och töms direkt i soporna.  
  6. Säkerhet: när kammarens lock öppnas bryts strömmen vilket minskar risken att användare, barn eller husdjur skadar sig.

 

Några saker att tänka på

Placeringen är central för att Victor® Multi-Kill Electronic musfälla ska fungera bäst. När man identifierat var mössen verkar röra sig placerar man fällan med långsidan längs med väggen. Se vår guide och avsnittet "Så vet du om du har möss" med tips som kan hjälpa dig lokalisera musstråk.

Fällan står i en utsatt miljö och möss kan göra skador på fällan. Tänk därför på att löpande kontrollera att fällan är apterad - om fällan står med bete i och inte är apterad p.g.a. döda batterier så kan möss ge sig på fällan och göra skador.

När man gillrar fällan är det viktigt att man inte lämnar mänskliga doftspår på betet (eller helst på fällan i allmänhet, detta då möss t.ex. kan börja äta på fällans vägg vilket inte är så roligt). Beta fällan gör man enklast genom att ha handskar på sig samt att placera betet med hjälp av exempelvis en sked eller örontops.

Batterierna räcker länge, enligt tillverkaren ska fällan klara 150 fångster innan en blinkande röd lampa signalerar att batteribyte krävs. Men tyvärr har nog tillverkaren testat med ovanligt bra batterier, vår egen och kunders praktiska erfarenhet är att man inte lyckas komma upp i så många fångster innan batterierna är slut.

Se en kort video som visar hur man använder Victor® Multi-Kill Electronic musfälla.

 

Hygieniskt och enkelt

För att tömma fångstbehållaren behöver man endast dra ut behållaren och hälla innehållet direkt i en soppåse, man behöver alltså varken röra eller se fångsten. Eftersom fällan endast dödar med elchock blir det heller inget blodbad eller kladd som måste städas upp - man kan helt enkelt sätta in fångstbehållaren igen och sätta igång musfällan.

 

Betyg

Vi blev mycket imponerade av fällan, speciellt att den inte behövde tömmas efter varje fångst vilket kan vara lite opraktiskt om fällan är otillgängligt placerad eller på ett landställe exempelvis. Vi granskade också vad andra tycker om fällan och noterade överlag positiva Amazon-utlåtanden (UK) -  av 171 kundutlåtanden gav 40% produkten 5/5 stjärnor.

Priset tycktes vara det som drog ned betyget bland de kunder som var missnöjda. Enklare fällor med mindre funktionalitet har generellt sett högre betyg bland kunder. Slagfällor eller enklare elchockfällor kräver mer jobb för dig som användare men då får man ner priset också.

Så vårt råd är att se till ditt behov. Ser du ett värde i bekvämligheten som en hög grad av automatik och en fångstbehållare för 10 möss ger på det sätt som du tänker använda fällan? Har du behov av en kompromisslös fälla som har i princip allt och fungerar lik väl för professionellt bruk så har du hittat rätt.

Relaterade produkter
Copyright © 2019 Stick AB
To top