Filtrera på typ av inlägg
  Filtrera på skadedjur

  Så bekämpar du flugor i huset

  Invasion av flugor i huset? Risken finns att flugorna kontaminerar mat med farliga smittämnen. Så du bör försöka få bort flugorna omgående. Vi går igenom vilka flugor som sprider smittor, var dessa flugor kläcks och såklart hur du bekämpar dem enkelt.
  Läs mer

  Mest sedda


  Tidigare inlägg

  Tätning av hus mot möss

  En tätad byggnad kan göra att du slipper problem med möss helt och hållet. Tyvärr är oftast inte ens nybyggda moderna hus täta nog att hålla möss ute. Vi går igenom hur du kan täta huset med nya smarta material och på så vis långsiktigt hålla mössen ute där de hör hemma.
  Läs mer

  Grävling under huset - vad göra?

  Det är inte alltid så tydligt som på bilden att en grävling flyttat in. Vi visar vilka tecken du ska leta efter, samt visar hur du kan hindra grävlingarna eller i värsta fall bli av med dem om de redan bosatt sig på platsen.
  Läs mer

  Så tar du bort getingbon - då är det dags!

  Tar du bort getingboet i tid så är det en lätt match. Vänta inte tills boet är stort som en badboll och med upp till 5000 getingar som är redo att försvara sitt bo. Vi berättar när det är dags att ta bort getingbon, vilken tid på dygnet som är bäst och hur du tar ned bon i praktiken.
  Läs mer

  Sorkfeber när sorkar tar sig in i huset

  Sorkar kan ställa till stor skada i trädgården med uppgrävda gräsmattor och växter som dör. Tyvärr stannar inte alltid sorkproblem där - sorkarna kan på vintern även söka sig in i byggnader och förutom otrevligheter som spillning göra människor riktigt sjuka i sorkfeber.
  Läs mer

  Blir det ett snigelår 2023?

  Vi ville redan nu veta hur utsikterna ser ut för mördarsniglar i år; Blir det ett snigelår? Vi frågade Sveriges främsta snigelexpert Ted von Proschwitz för att få vägledning kring att göra en snigelprognos. Samt delar såklart vår egna prognos för 2023.
  Läs mer

  Test: Trico Garden - så slipper du skador från rådjur

  Rådjur vågar sig nära inpå hus och människor i sin jakt på föda. De kan göra stor skada i din trädgård. Vi har testat Trico Garden som kan vara lösningen för att skydda dina växter. Trico Garden är ett naturligt och giftfritt sätt att hålla rådjur borta.
  Läs mer

  Är insektsmedel farliga för husdjur?

  När du vill bli av med skadedjur är insektsmedel ofta en smidig lösning. Men är insektsmedel farligt för din katt (eller hund)? Här går vi igenom säker användning av insektsspray, vilka som kan vara farliga för husdjur och andra risker att tänka på.
  Läs mer

  Bli av med maskrosor

  När vi tänker på ogräs är maskrosor ofta det vi tänker på allra först. Många trädgårdsägare ägnar stor del av sommaren åt att försöka bekämpa maskrosor. Här följer bra tips för att bli av med maskrosor effektivt samt förslag på vad du kan göra med maskrosorna du skördat.
  Läs mer

  Nyhet: Multi X - utmanare till Multi-kill musfälla

  Under mycket lång tid har det bara funnits en elektrisk musfälla för multifångst - Victor Multikill. Nu har det äntligen kommit en utmanare, TheVault Multi X. Vi har testat nya Multi X och kan konstatera att den tar ett rejält kliv framåt.
  Läs mer

  Fågelspillning förstör bilens lack

  Fågelskit på bilen ser inte bara tråkigt ut, det riskerar även att fräta sönder bilens lack. Alltså betydligt värre och något som inte enkelt går att tvätta bort när skadan väl är skedd. Vi går igenom sätt du kan skydda din bil på enkla sätt.
  Läs mer

  Så fungerar en elektrisk musfälla

  Elektriska musfällor har de senaste åren blivit mer och mer populära, i mångt och mycket har de tagit över efter gamla trotjänare som klassiska slagfällor. ‘Elektrisk musfälla’ låter ju modern och praktisk, men hur fungerar den tekniskt, i praktiken och vad är fördelarna?
  Läs mer

  Mördarsniglarna är här!

  Skinande vårsol som fått upp marktemperaturen till 4-5 grader och därefter regn gör att mördarsniglarna kryper fram. Vill du undvika en invasion är det dags att börja bekämpa.
  Läs mer

  Starkaste myggmedlet - rätt val för fiske och jakt

  Myggor kan förvandla den bästa fisketuren till en mardröm. Vill du kunna njuta av naturen i myggland krävs ett riktigt bra och starkt myggmedel - det har vi äntligen hittat!
  Läs mer

  Ogräs: den ultimata guiden

  Naturen vill fylla alla tomrum med grönska och gör det likväl med ogräs som med annat. Vi visar dig hur du kan bekämpa ogräsen i trädgård och odling och dessutom få en stärkande hälsoshot eller pepprig sommarsallad för mödan.
  Läs mer

  Råttor - vanliga frågor (FAQ)

  Råttor är mångas värsta skräck, på goda grunder. Böldpesten som spreds av råttor är bland de värsta pandemier som drabbat mänskligheten. Utöver att sprida smittor kan råttor dessutom bitas och ge skador på egendom. Här besvaras de vanligaste frågor vi får om råttor.   
  Läs mer
  Copyright © 2023 Stick AB
  To top