Filtrera på typ av inlägg
    Filtrera på skadedjur

    Snigelmedel: Köp rätt snigelgift

    Nya regnfasta snigelpellets, ny dosering som ger dubbelt så stor behandlat yta med samma mängd snigelmedel. Vi går igenom allt du behöver veta om snigelmedel - det smidigaste, mest prisvärda och kanske enda riktiga utmanaren av mördarsniglarnas herravälde.
    Läs mer

    Mest sedda


    Tidigare inlägg

    Myror i huset - detta kan du göra

    En ensam myra finner något sött och lägger ut ett doftspår som gör att hela myrkolonin följer efter. Plötsligt är det en invasion av myror och ett myrstråk genom huset, oftast rakt in i köket där de flesta godsaker finns. Vi visar hur du blir av med myrorna i huset.
    Läs mer

    Råtthål i gräsmattan?

    Råttor gräver ofta och gärna hål i marken. Lär dig känna igen råttornas hål så kan du snabbt sätta in bekämpningsåtgärder om du drabbas och därmed slippa större råttproblem i både trädgård och hemmet.
    Läs mer

    Fridlysta (skade)djur i Sverige

    I Sverige är ungefär 1% av de kända växt- och djurarterna fridlysta. Om du i din iver att bli av med skadedjur ger dig på något av dessa så kan både samvete och plånbok ta stryk.
    Läs mer

    Smart svensk doftätare tar bort odörer

    En duk i soprummet eller den fuktiga källaren som tar bort alla odörer. Håller flera år, fläckar inte och luktar inte såklart. För bra för att vara sant? Det är det inte, läs mer om den nya svenska innovationen Smellsfine.
    Läs mer

    Så bekämpar du flugor i huset

    Invasion av flugor i huset? Risken finns att flugorna kontaminerar mat med farliga smittämnen. Så du bör försöka få bort flugorna omgående. Vi går igenom vilka flugor som sprider smittor, var dessa flugor kläcks och såklart hur du bekämpar dem enkelt.
    Läs mer

    Tätning av hus mot möss

    En tätad byggnad kan göra att du slipper problem med möss helt och hållet. Tyvärr är oftast inte ens nybyggda moderna hus täta nog att hålla möss ute. Vi går igenom hur du kan täta huset med nya smarta material och på så vis långsiktigt hålla mössen ute där de hör hemma.
    Läs mer

    Grävling under huset - vad göra?

    Det är inte alltid så tydligt som på bilden att en grävling flyttat in. Vi visar vilka tecken du ska leta efter, samt visar hur du kan hindra grävlingarna eller i värsta fall bli av med dem om de redan bosatt sig på platsen.
    Läs mer

    Så tar du bort getingbon - då är det dags!

    Tar du bort getingboet i tid så är det en lätt match. Vänta inte tills boet är stort som en badboll och med upp till 5000 getingar som är redo att försvara sitt bo. Vi berättar när det är dags att ta bort getingbon, vilken tid på dygnet som är bäst och hur du tar ned bon i praktiken.
    Läs mer

    Sorkfeber när sorkar tar sig in i huset

    Sorkar kan ställa till stor skada i trädgården med uppgrävda gräsmattor och växter som dör. Tyvärr stannar inte alltid sorkproblem där - sorkarna kan på vintern även söka sig in i byggnader och förutom otrevligheter som spillning göra människor riktigt sjuka i sorkfeber.
    Läs mer

    Blir det ett snigelår 2023?

    Vi ville redan nu veta hur utsikterna ser ut för mördarsniglar i år; Blir det ett snigelår? Vi frågade Sveriges främsta snigelexpert Ted von Proschwitz för att få vägledning kring att göra en snigelprognos. Samt delar såklart vår egna prognos för 2023.
    Läs mer

    Test: Trico Garden - så slipper du skador från rådjur

    Rådjur vågar sig nära inpå hus och människor i sin jakt på föda. De kan göra stor skada i din trädgård. Vi har testat Trico Garden som kan vara lösningen för att skydda dina växter. Trico Garden är ett naturligt och giftfritt sätt att hålla rådjur borta.
    Läs mer

    Är insektsmedel farliga för husdjur?

    När du vill bli av med skadedjur är insektsmedel ofta en smidig lösning. Men är insektsmedel farligt för din katt (eller hund)? Här går vi igenom säker användning av insektsspray, vilka som kan vara farliga för husdjur och andra risker att tänka på.
    Läs mer

    Bli av med maskrosor

    När vi tänker på ogräs är maskrosor ofta det vi tänker på allra först. Många trädgårdsägare ägnar stor del av sommaren åt att försöka bekämpa maskrosor. Här följer bra tips för att bli av med maskrosor effektivt samt förslag på vad du kan göra med maskrosorna du skördat.
    Läs mer

    Nyhet: Multi X - utmanare till Multi-kill musfälla

    Under mycket lång tid har det bara funnits en elektrisk musfälla för multifångst - Victor Multikill. Nu har det äntligen kommit en utmanare, TheVault Multi X. Vi har testat nya Multi X och kan konstatera att den tar ett rejält kliv framåt.
    Läs mer

    Fågelspillning förstör bilens lack

    Fågelskit på bilen ser inte bara tråkigt ut, det riskerar även att fräta sönder bilens lack. Alltså betydligt värre och något som inte enkelt går att tvätta bort när skadan väl är skedd. Vi går igenom sätt du kan skydda din bil på enkla sätt.
    Läs mer
    Copyright © 2024 Stick AB
    To top