Filtrera på typ av inlägg
Filtrera på skadedjur

Så fungerar en elektrisk musfälla

Elektriska musfällor har de senaste åren blivit mer och mer populära, i mångt och mycket har de tagit över efter gamla trotjänare som klassiska slagfällor. ‘Elektrisk musfälla’ låter ju modern och praktisk, men hur fungerar den tekniskt, i praktiken och vad är fördelarna?
Läs mer

Mest sedda


Tidigare inlägg

Mördarsniglarna är här!

Skinande vårsol som fått upp marktemperaturen till 4-5 grader och därefter regn gör att mördarsniglarna kryper fram. Vill du undvika en invasion är det dags att börja bekämpa.
Läs mer

Starkaste myggmedlet - rätt val för fiske och jakt

Myggor kan förvandla den bästa fisketuren till en mardröm. Vill du kunna njuta av naturen i myggland krävs ett riktigt bra och starkt myggmedel - det har vi äntligen hittat!
Läs mer

Ogräs: den ultimata guiden

Naturen vill fylla alla tomrum med grönska och gör det likväl med ogräs som med annat. Vi visar dig hur du kan bekämpa ogräsen i trädgård och odling och dessutom få en stärkande hälsoshot eller pepprig sommarsallad för mödan.
Läs mer

Råttor - vanliga frågor (FAQ)

Råttor är mångas värsta skräck, på goda grunder. Böldpesten som spreds av råttor är bland de värsta pandemier som drabbat mänskligheten. Utöver att sprida smittor kan råttor dessutom bitas och ge skador på egendom. Här besvaras de vanligaste frågor vi får om råttor.   
Läs mer

Bekämpning av vanlig eller långsprötad silverfisk?

Silverfisk som silverfisk? Inte riktigt faktiskt - det finns två olika arter av silverfisk, vanlig och långsprötad, och vilken det är avgör vilken skada de gör och var du hittar dem. Vi går också igenom hur du kan bekämpa båda sorters silverfiskar effektivt och praktiskt.
Läs mer

Förberedelse inför sanering av vägglöss - checklista

Har du en sanering av vägglöss planerad för ditt hem? Du ska inte få panik och kasta ut alla möbler. Men för att saneringen ska bli lyckad finns det några saker du faktiskt bör göra.
Läs mer

Vägglöss - spår och vanliga gömställen

Om du fått mystiska bett och misstänker vägglöss så kan du göra en egen inspektion för att fastställa om det är vägglöss. Då hjälper det att veta vilka spår vägglöss lämnar efter sig och vägglössens gömställen.     
Läs mer

Så använder du Nemaslug mot sniglar

Att framgångsrikt använda och behandla med Nemaslug kräver lite förberedelse och kunskap. Här har vi samlat instruktioner och tips för att effektivt bekämpa sniglar med Nemaslug.
Läs mer

Använd musfällor som ett proffs

Det handlar inte bara om den bästa musfällan… För att lyckas med musfällor så gäller det att använda dem på rätt sätt. Här samlar vi tips kring musfällor som vi brukar dela med kunder som råkat på svårfångade möss.
Läs mer

Topp 5 tips för att lyckas med myrdosor

Myrdosor är oftast det bästa sättet att stoppa ett myrangrepp inomhus. En myrdosa dödar inte bara de myror som hittar in i själva dosan utan myror tar också med förgiftat bete hem som dödar hela myrboet. Se våra bästa tips för att nå framgång med myrdosor.
Läs mer

Rekordtidig vår och myrinvasion 2020

Myror som letar sig in i huset och speciellt till köket brukar vara ett tydligt vårtecken då myrorna ofta är de första insekter som vaknar till liv efter vintern. Våren tycks komma tidigt i år - myror har redan börjat invadera hus över stora delar av landet.
Läs mer

Tips för användning av sorkfällor

Om du fått en enstaka sork på besök så kan den ibland gå att skrämma bort med vibrationsskrämmare, en katt eller robotgräsklippare. Tyvärr hjälper inte det om sorken redan lyckats etablera revir. Då behövs sorkfällor för att driva sorkarna på flykten. Vi visar hur du når bäst resultat med dina sorkfällor.
Läs mer

Klädesmalens gömställen

Har du fått problem med klädesmal och undrar var de kommer ifrån? Vi går igenom var malarna gömmer sig i naturen, hur de kommer in i hus och var de sedan hittar gömställen i ditt hem. När du vet klädesmalens alla gömställen så är det lättare att göra dig kvitt malproblemet.
Läs mer

Tvestjärtar: den ultimata guiden

Tvestjärtar finns naturligt i trädgårdar och fungerar som nyttodjur. Samtidigt kan för många tvestjärtar göra skada i trädgården, och många uppskattar inte nattliga besök av tvestjärtar i hemmet. Vi går igenom allt om tvestjärtar hur du blir av med dem på enklast sätt.
Läs mer

Är silverfiskar farliga?

Många undrar om silverfiskar är något att oroa sig för. Kan silverfiskar bitas, stickas, sprida smittor eller framkalla allergier? Det är några av de frågor om silverfiskar som vi besvarar.
Läs mer
Copyright © 2022 Stick AB
To top