Filtrera på typ av inlägg
  Filtrera på skadedjur

  Råttor - vanliga frågor (FAQ)

  Råttor är mångas värsta skräck, på goda grunder. Böldpesten som spreds av råttor är bland de värsta pandemier som drabbat mänskligheten. Utöver att sprida smittor kan råttor dessutom bitas och ge skador på egendom. Här besvaras de vanligaste frågor vi får om råttor.   
  Läs mer

  Mest sedda


  Tidigare inlägg

  Bekämpning av vanlig eller långsprötad silverfisk?

  Silverfisk som silverfisk? Inte riktigt faktiskt - det finns två olika arter av silverfisk, vanlig och långsprötad, och vilken det är avgör vilken skada de gör och var du hittar dem. Vi går också igenom hur du kan bekämpa båda sorters silverfiskar effektivt och praktiskt.
  Läs mer

  Förberedelse inför sanering av vägglöss - checklista

  Har du en sanering av vägglöss planerad för ditt hem? Du ska inte få panik och kasta ut alla möbler. Men för att saneringen ska bli lyckad finns det några saker du faktiskt bör göra.
  Läs mer

  Vägglöss - spår och vanliga gömställen

  Om du fått mystiska bett och misstänker vägglöss så kan du göra en egen inspektion för att fastställa om det är vägglöss. Då hjälper det att veta vilka spår vägglöss lämnar efter sig och vägglössens gömställen.     
  Läs mer

  Så använder du Nemaslug mot sniglar

  Att framgångsrikt använda och behandla med Nemaslug kräver lite förberedelse och kunskap. Här har vi samlat instruktioner och tips för att effektivt bekämpa sniglar med Nemaslug.
  Läs mer

  Använd musfällor som ett proffs

  Det handlar inte bara om den bästa musfällan… För att lyckas med musfällor så gäller det att använda dem på rätt sätt. Här samlar vi tips kring musfällor som vi brukar dela med kunder som råkat på svårfångade möss.
  Läs mer

  Rekordtidig vår och myrinvasion 2020

  Myror som letar sig in i huset och speciellt till köket brukar vara ett tydligt vårtecken då myrorna ofta är de första insekter som vaknar till liv efter vintern. Våren tycks komma tidigt i år - myror har redan börjat invadera hus över stora delar av landet.
  Läs mer

  Tips för användning av sorkfällor

  Om du fått en enstaka sork på besök så kan den ibland gå att skrämma bort med vibrationsskrämmare, en katt eller robotgräsklippare. Tyvärr hjälper inte det om sorken redan lyckats etablera revir. Då behövs sorkfällor för att driva sorkarna på flykten. Vi visar hur du når bäst resultat med dina sorkfällor.
  Läs mer

  Klädesmalens gömställen

  Har du fått problem med klädesmal och undrar var de kommer ifrån? Vi går igenom var malarna gömmer sig i naturen, hur de kommer in i hus och var de sedan hittar gömställen i ditt hem. När du vet klädesmalens alla gömställen så är det lättare att göra dig kvitt malproblemet.
  Läs mer

  Tvestjärtar: den ultimata guiden

  Tvestjärtar finns naturligt i trädgårdar och fungerar som nyttodjur. Samtidigt kan för många tvestjärtar göra skada i trädgården, och många uppskattar inte nattliga besök av tvestjärtar i hemmet. Vi går igenom allt om tvestjärtar hur du blir av med dem på enklast sätt.
  Läs mer

  Är silverfiskar farliga?

  Många undrar om silverfiskar är något att oroa sig för. Kan silverfiskar bitas, stickas, sprida smittor eller framkalla allergier? Det är några av de frågor om silverfiskar som vi besvarar.
  Läs mer

  Topp 5 tips för bästa resultat med silverfiskfällor

  Du kanske har kommit fram till att silverfiskfällor är ett smart sätt att bli av med silverfiskar. Helt rätt! Här ger vi våra bästa tips kring hur du använder silverfiskfällor för att uppnå bästa möjliga resultat.
  Läs mer

  Gin Tonic mot myggor

  Hjälper den populära drinken Gin och Tonic (GT) verkligen mot myggor och isåfall hur? Vi går in i kemin och tar reda på hur det fungerar. Vi kan avslöja att det inte är gin utan själva tonic-vattnet som ger drinken sina unika egenskaper.
  Läs mer

  Myrbon - så utrotar du dem

  Ett myrbo i naturen är bara bra och en viktig del av ekosystemet. Men ett myrbo i husgrunden eller plattläggningen kan innebära en del problem. Vi går igenom olika sorters myrbon och hur du enkelt kan utrota de myrbon som hamnat på fel ställe.
  Läs mer

  Nemasys Multi - naturligt skydd mot skadegörare i odling och trädgård

  Nemasys Multi består av flera olika nematoder, skräddarsydda för att skydda mot flertalet olika skadeinsekter på frukt och grönsaker. Vi går igenom de olika sätt du kan använda Nemasys Multi för att effektivt bekämpa olika skadegörare.
  Läs mer

  Kiselgur - så använder du kiselpulvret

  När du ska använda kiselgur mot skadedjur gäller det att insekterna kommer i direkt kontakt med kiselpulvret för att det ska vara verksamt. Vi går igenom vilka skadedjur som kiselgur är verksamt mot och hur du praktiskt använder kiselgur i hem, trädgård eller djurhållning.
  Läs mer
  Copyright © 2023 Stick AB
  To top